Pijnzorg is een van onze specialismen

Wat is pijnzorg?

Wanneer u bij DC Klinieken behandeld wordt voor uw pijn dan wordt u geholpen door een team van specialisten. Dit behandelteam bestaat onder andere uit medisch specialisten, therapeuten, pijnconsulenten en pijnverpleegkundigen. Zij staan om u heen om samen met u toe te werken naar een leven waarin u zo min mogelijk last heeft van pijn.

Samen behalen we uw doelen
Door samen met u vast te stellen wat u belangrijk vindt in het leven, worden heldere en persoonlijke doelen gesteld. U speelt zelf een erg grote rol bij het behalen van deze doelen. Onze specialisten ondersteunen u hier zo goed mogelijk bij en verwachten van u dat u zich volledig inzet om eruit te halen wat erin zit.

De basis van onze integrale pijnzorg
Bij DC Klinieken kijken we niet alleen naar hoe we uw pijn kunnen verlichten maar ook waarmee u op de langere termijn geholpen bent. Dat kan bijvoorbeeld zijn door onder begeleiding meer te bewegen, te leren om beter te kunnen ontspannen en zo stress tegen te gaan, of door in gesprek te gaan met lotgenoten.

Onze specialisten helpen u dus zo goed mogelijk op weg zodat u na uw behandeling zelf in staat bent pijn zo veel mogelijk te voorkomen, uw pijn op tijd te herkennen en weet wat u moet doen als u pijn heeft.

Bij DC Klinieken willen wij u helpen alles uit het leven te halen!

Informatie over onderzoeken en behandelingen

Pijncentrum

Binnen de pijncentra van DC Klinieken wordt op een unieke manier gekeken naar pijn. De visie op pijnzorg is gevat in het concept integrale pijnzorg. Dit betekent dat de oorzaak van pijn niet altijd een fysieke oorzaak hoeft te kennen, maar vaak door psychosociale problemen is ontstaan.

Pijnbehandeling

Iedereen ervaart wel eens pijn. Het kan gaan om een vervelende pijnscheut of zeurende pijn. Maar ook kan het gaan om pijn waarbij de kwaliteit van leven minimaal is.

Zenuwblokkade

Zenuwen geven signalen door aan de hersenen, waaronder pijnprikkels.

Behandeling van een zenuwwortel

Een behandeling van een zenuwwortel is een pijnbehandeling van de rug.

Hoofdpijncentrum

Een hoofdpijncentrum of hoofdpijnpoli is een gespecialiseerde afdeling voor hardnekkige hoofdpijnklachten.

Neurologisch onderzoek

Een neurologisch onderzoek wordt uitgevoerd door een neuroloog.