Pagina voorlezen

Pijnzorg

Wat is pijnzorg?

Met onze pijnzorg proberen we uw pijn te verminderen. Iedereen ervaart wel eens pijn. Maar soms kunnen pijnklachten zich zo ontwikkelen dat ze de kwaliteit van leven ernstig verminderen. Zelfs algemene activiteiten kunnen dan al pijnlijk zijn. Van het beoefenen van een sport tot het tillen van lichte materialen. Als deze klachten meer dan 6 weken aanhouden, spreken we van chronische pijn. Met chronische pijn kunt u in onze pijnkliniek terecht.

Pijnzorg in het kort

 • In elk pijnbehandelcentrum van DC Klinieken bieden we een innovatief behandeltraject aan, dit noemen we integrale pijnzorg. Dit houdt in dat we naast fysieke oorzaken kijken naar psychologische oorzaken.
 • De pijnconsulent werkt namelijk nauw samen met de pijnspecialist / anesthesioloog, neuroloog, fysiotherapeut, pijnverpleegkundige en psycholoog.
 • Onze integrale pijnzorg omvat pijnbehandeling, beweegtherapie en psychosociale behandelingen.

Pijnbehandeling bij DC Klinieken

In elk pijnbehandelcentrum van DC Klinieken bieden we een innovatief behandeltraject aan, dit noemen we integrale pijnzorg. Dit houdt in dat we naast fysieke oorzaken kijken naar psychologische oorzaken (de zogenaamde stressoren). Dit is uniek in Nederland en geeft aantoonbare resultaten.

 

Tijdens het intakegesprek maakt u kennis met de pijnconsulent. Gedurende het hele traject blijft hij/zij uw aanspreekpunt. Met een multidisciplinaire visie benaderen wij de patiënten met chronische pijnklachten. De pijnconsulent werkt namelijk nauw samen met de:

 

 • pijnspecialist / anesthesioloog;
 • neuroloog;
 • fysiotherapeut;
 • pijnverpleegkundige;
 • psycholoog.

 

We besteden veel aandacht aan het goed op een rijtje krijgen van de hele pijngeschiedenis. Daarvoor maken we gebruik van gestructureerde vragenlijsten. Vervolgens bekijken we – in overleg en samenwerking met de patiënt en de pijnarts – wat een eventueel behandeltraject zou kunnen inhouden en welke behandelaars erbij betrokken zouden kunnen worden. Onze integrale pijnzorg omvat pijnbehandeling, beweegtherapie en psychosociale behandelingen.

 

Wanneer er sprake is van veel stresserende factoren in uw leven kan het zijn dat u in aanmerking komt voor de stressoren groepen bij ons op de polikliniek. Deze worden begeleid door de pijnconsulent en psycholoog en heeft als doel om de regie weer terug te nemen en autonoom te zijn.

 

Vestigingen

Bekijk locatie op de kaart

Vergoedingen

De pijnbehandelingen bij DC Klinieken vallen onder de basisverzekering. Dit betekent dat de zorg volledig door uw zorgverzekeraar wordt vergoed als u een verwijzing van uw (huis)arts hebt. Houd wel rekening met uw eigen risico.

 

Let op! Bent u bij Menzis verzekerd, dan zijn er een paar uitzonderingen van toepassing. Neem contact op met onze administratie als u bij Menzis bent verzekerd.

Praktische informatie

Verwijzing

Om een afspraak te maken voor pijnbehandeling, hebt u een verwijzing nodig.

 

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken voor pijnzorg? Dit kan via de website of telefonisch. Belangrijk: u heeft eerst een verwijzing van uw (huis)arts nodig.

 

Wij zijn telefonisch bereikbaar op de volgende tijdstippen:

 

 • Maandag t/m donderdag van 8.00 tot 20.00 uur;
 • Vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur;
 • Zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur.

 

Bent u plots verhinderd? Zeg uw afspraak dan uiterlijk 24 uur van tevoren af. Als u niet verschijnt, of te laat afzegt, ontvangt u een rekening.

Veelgestelde vragen

 • Wordt de behandeling vergoed?

  Deze behandeling valt onder de basisverzekering. Dit betekent dat deze volledig door uw zorgverzekeraar wordt vergoed als u een verwijzing van uw (huis)arts hebt. Houd wel rekening met uw eigen risico.

  Was deze informatie nuttig?

  Ja(10) Nee(1)

Afspraak maken of terugbellen

Een afspraak maken kan ook telefonisch via 088 0100 900.

Terug naar top arrow_upward
close