Lezen en luisteren over pijn

Lezen en luisteren over chronische pijn kan helpen om pijn beter te begrijpen. Door meer te leren over pijn, kunt u zelf invloed uitoefenen hierop. Er bestaan vele boeken, podcasts, website en apps waarin u meer hoort en leest over pijn. De meest relevante hebben we voor u op een rij gezet.

Lezen over pijn

Relevante websites over pijn

De Landelijke Pijn Organisatie

De Landelijke Pijn Organisatie is een platform vóór en mét pijnpatiënten die te maken hebben met chronische pijn. De organisatie heeft alle informatie rondom pijn verzameld op www.pijnstad.nl. Op deze website kunt u door een digitale stad heen klikken en informatie vinden over pijn, behandelopties en wat u zelf kunt doen. Ook kunt u contact zoeken met andere mensen met pijn, zodat u ervaringen kunt delen.

Stichting Emovere

Stichting Emovere is opgericht door ervaringsdeskundigen en professionals. Het doel van de stichting is om bewustwording te creëren en kennis te verspreiden rondom medisch onvoldoende verklaarde lichamelijk klachten. Onderdeel van hun website is het kennisplatform met informatie en ervaringsverhalen van mensen die zijn hersteld van hun chronische pijn.

Het Voedingscentrum

Het Voedingscentrum geeft betrouwbare, wetenschappelijke en onafhankelijke informatie over voeding. Dit gaat over gezonde, veilige en duurzame voedingskeuzes. Op de website vindt u onder andere informatie over voeding en gezonde recepten. Een gezonde leefstijl, inclusief gezonde voeding, is essentieel wanneer u kampt met chronische pijn.

Stichting Opiaten Afbouwen

Opiaten zijn pijnstillers die worden gebruikt bij hevige pijn. De afbouw van Opiaten kan veel impact hebben, zowel lichamelijk als geestelijk. Stichting Opiaten Afbouwen is opgericht door ervaringsdeskundigen met als doel om informatie en tips te geven ter ondersteuning wanneer u opiaten gaat afbouwen.

Hoofdpijnnet

Hoofdpijnnet is een netwerk voor mensen met ernstige hoofdpijnklachten, waaronder migraine, clusterhoofdpijn, chronische dagelijkse hoofdpijn, spanningshoofdpijn en aangezichtspijn. Het doel van deze landelijke vereniging is om informatie en steun te bieden aan leden, waaronder ook lotgenotencontact.

Pijnpatiënten naar één stem

De website pijnpatiënten naar één stem geeft informatie over de verschillende patiëntenorganisaties die er zijn voor mensen met chronische pijn. Ook biedt de website overige informatie over pijn, waaronder relevante boeken over pijn.

Bewegen met pijn

Luisteren over pijn

Terug naar boven