aA
Contact & FAQ
Pagina voorlezen

Vergoedingen

DC Klinieken heeft contracten met alle zorgverzekeraars. Dat betekent dat alle zorg vergoed wordt. Net als in het ziekenhuis. U heeft wel een verwijzing van uw (huis)arts nodig. Houd rekening met uw eigen risico.

  Onze zorg wordt volledig vergoed

  Zorgverleners en zorgverzekeraars maken jaarlijks afspraken over prijzen en welk type zorg gecontracteerd wordt. DC Klinieken heeft met alle zorgverzekeraars contracten. De zorg die u bij ons afneemt vanuit de basisverzekering wordt in vrijwel alle gevallen 100% vergoed. Net als in het ziekenhuis. U heeft hiervoor een verwijzing van uw (huis)arts nodig, in sommige gevallen aangevuld met een medische indicatie. Er zijn ook behandelingen die misschien door uw aanvullende verzekering vergoed worden. Kijk in uw verzekeringspolis of dat het geval is.

   

  Bekijk hier het overzicht van de contracten zorgverzekeraars 2022

   

  Eigen risico​

  Houd wel rekening met het eigen risico. Dat betekent dat u het eerste deel van uw zorgkosten zelf betaalt. Het verplichte eigen risico is wettelijk bepaald en bedraagt € 385,- (2022). Indien u heeft gekozen voor een vrijwillig eigen risico (maximaal € 885,-) dan kan dit bedrag hoger zijn. Het eigen risico geldt alleen voor de basisverzekering.

   

  Betalen van de rekening

  Wij sturen de factuur rechtstreeks naar uw zorgverzekeraar. U hoeft als patiënt dus niets te doen. Houd wel rekening met uw eigen risico. Daarvoor kunt u nog wel een rekening ontvangen van uw zorgverzekeraar. Let op: wanneer u verzekerd bent bij Menzis moet u uw factuur voor pijnzorg wel zelf declareren. Lees hieronder meer.

   

  Registratie en declaratie van zorg

  Voor de registratie en declaratie van zorg, maakt de medisch specialist gebruik van een diagnosebehandelcombinatie (dbc). Meer informatie over dbc’s kunt u hier lezen.

   

  Niet-gecontracteerde zorg

  Het komt soms voor dat de zorg die u ontvangt, niet gecontracteerd is. Dit betekent dat wij met die verzekeraar geen contract hebben voor dat type zorg. Maar omdat wij werken met een coulanceregeling, hoeft u de factuur niet zelf te betalen. Deze regeling is van toepassing op Menzis en VGZ.

   

  Menzis

  Voor pijnzorg hebben wij geen contract met Menzis en de labels die onder Menzis vallen. Dit betekent dat Menzis enkel een deel van de rekening betaalt. Uit coulance betalen wij de rest. Het enige wat u moet doen is onze factuur zelf declareren. Zie hier hoe dat moet en zie hier welke labels vallen onder Menzis.

   

  VGZ

  Voor pijnzorg en neurologie hebben wij geen contract met VGZ en de labels die onder VGZ vallen. Dit betekent dat VGZ enkel een deel van de rekening betaalt. Uit coulance betalen wij de rest. Wij doen ook de declaratie. U hoeft dus niets te doen. Zie hier welke labels vallen onder VGZ.

Onverzekerde zorg

Onverzekerde zorg is zorg die valt buiten de basisverzekering. Denk aan spataderbehandelingen of dermatologische ingrepen zonder medische indicatie. Deze zorg moet u zelf betalen. Misschien heeft u een aanvullende verzekering afgesloten. Bekijk in uw polisvoorwaarden of die geldig is voor uw behandeling bij DC Klinieken.

 

Bekijk tarieven onverzekerde zorg 2022

Onverzekerde patiënten

Iedereen die in Nederland woont of werkt, is wettelijk verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Doe u dit niet, dan moet u de kosten van de behandeling zelf betalen. Hiervoor geldt het passantentarief.

 

Ook voor buitenlandse patiënten zonder Nederlandse zorgverzekering gelden de passantentarieven

 

Bekijk passantentarieven 2022

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Is uw vraag niet beantwoord?

Heeft u vragen over vergoedingen? Neem dan contact op met onze zorgadministratie via 088 0100 937 of stuur een e-mail naar zorgadministratie@dcklinieken.nl.

 

Voor vragen aan uw zorgverzekeraar kunt u terecht op www.mijnzorgverzekeraar.nl

Terug naar boven arrow_upward