aA
Pagina voorlezen
Contact & FAQ

Beweegtherapie (beweegplein)

Wanneer je pijn ervaart tijdens het bewegen, kan het zijn dat je uit angst minder gaat bewegen. Door minder te gaan bewegen nemen dagelijkse activiteiten af, wat invloed heeft op jouw sociale activiteiten en kwaliteit van leven. Bewegen helpt je om meer grip te krijgen op je pijnklachten. Daarom is het voor ieders welzijn belangrijk om in beweging te zijn en te blijven.

Bij DC Klinieken zijn wij overtuigd van het nut van bewegen. Wij zijn van mening dat iedere patient met chronische pijnklachten baat heeft bij bewegen. Vanuit deze overtuiging bieden wij binnen onze integrale pijnzorg een begeleid traject voor bewegen aan op onze beweegpleinen. Naast het trainen van spierkracht, mobiliteit en coördinatie, leren wij je om te gaan met je pijnklachten door het aanbieden van educatie.

 

Wanneer de arts of pijnconsulent het nodig acht voor je behandeling, kunnen zij je doorverwijzen naar een fysiotherapeut of naar een van onze beweegpleinen. We hanteren daarbij het principe van stepped care, waarbij de patiënt eerst fysiotherapie in de 1e lijn heeft doorlopen met onvoldoende resultaat.

 

Pijn bij het bewegen kan van grote invloed zijn op het dagelijks leven. Wij hebben in de afgelopen jaren velen patiënten met chronische lage rugklachten geholpen met onze bewezen bewegingstherapie. Onder supervisie van een fysiotherapeut wordt je gedurende een aantal weken intensief begeleid en volgen wij nauwlettend jouw persoonlijke ontwikkelingen. Wanneer het traject na 12 weken stopt, is het de bedoeling dat je in beweging blijft. Uiteraard kunnen we daarbij adviseren.

 

Met een multidisciplinair behandelteam, dat betekent verschillende specialismen binnen de pijnzorg, worden jouw pijnklachten beoordeeld en behandeld. Onze anesthesiologen-pijnspecialisten, neurologen, fysiotherapeuten en pijnconsulenten staan voor je klaar!

 

Totaalconcept David Spine

 

Op onze beweegpleinen maken we gebruik van de apparatuur van David Spine. Een wereldwijd erkend, uniek en gepatenteerd concept, dat bestaat uit speciale meet- en trainingsapparatuur.

 

Op een wetenschappelijk bewezen manier wordt de spierkracht en mobiliteit van de rug in kaart gebracht en met een trainingsprogramma op maat doelgericht en veilig getraind en versterkt.

 

De David-toestellen zijn zo ontworpen dat je uitsluitend traint wat je moet trainen. Doelgericht en op de juiste spieren/lichaamsdelen gericht. Compensatie met andere spieren en structuren is niet mogelijk, waardoor de belasting en belastbaarheid van die spier, structuur of wervelkolom wordt getraind op kracht, mobiliteit, uithoudingsvermogen en coördinatie.

Het programma

Beweegtherapie bij DC Klinieken bestaat uit een aantal onderdelen. Hieronder lees je wat je van ons kan verwachten:

Een trainingsprogramma onder leiding van een fysiotherapeut voor mensen met chronische lage rugklachten.

Duur van ons programma: 24 trainingen in 12 weken tijd.

Werken aan een persoonlijk trainingsdoel.

Drie meetmomenten; bij start, na 6 weken en na 12 weken. De metingen bestaan uit het monitoren van uw mobiliteit, kracht en balans. In week 6 en 12 evalueren wij ook je persoonlijke trainingsdoel.

4-wekelijks educatie op het gebied van pijn, belasting & belastbaarheid, terugvalpreventie, slaap en anatomie.

Op het beweegplein maken we gebruik van de apparatuur van David Spine. Deze apparaten zijn speciaal ontworpen om op een veilige manier en doelgericht kracht, mobiliteit en coördinatie van uw rug te trainen.

Beweegtherapie bij DC Klinieken – in vertrouwde handen bij de specialist

 

Pijn kan enorme gevolgen hebben voor je dagelijkse leven. De meest simpele zaken worden een uitdaging en je bent niet meer jezelf. Onze pijnzorg is erop gericht om jou effectief te helpen: de oorzaken van de pijn vinden (stressoren) en deze met een gericht behandelplan zoveel mogelijk te verminderen.

 

Het multidisciplinaire behandelteam bestaat uit diverse zorgverleners uit verschillende specialismen. Met deze brede kennis en verschillende inzichten worden uw pijnklachten beoordeeld en behandeld.

Onze specialisten

Terug naar boven arrow_upward