aA
088 0100 900
Pagina voorlezen

Vergoedingen

Vergoeding van onze zorg

 

DC Klinieken heeft met alle zorgverzekeraars contracten. Dit betekent dat vrijwel alle behandelingen binnen de basisverzekering 100% vergoed worden. Houd wel rekening met uw eigen risico. Er zijn ook behandelingen die misschien door uw aanvullende verzekering vergoed worden. Kijk in uw aanvullende polis of dit het geval is. Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars, maar niet alle zorg is door ieder verzekeraar gecontracteerd. Meestal wordt uw zorg dan toch vergoed. Wij werken met een ‘coulanceregeling’. Wat dat betekent? U dient onze factuur in bij uw zorgverzekeraar. Alleen het bedrag dat u vergoed krijgt, betaalt u aan ons.

Verwijzing

Voor alle behandelingen die binnen de basisverzekering vallen, heeft u een verwijsbrief nodig van uw huisarts of behandelend arts, vóórdat u een afspraak bij ons kunt maken. Deze verwijzing is nodig om de kosten vergoed te krijgen door uw zorgverzekeraar. Op elke onderzoekspagina kunt u controleren of u een verwijsbrief nodig heeft.

Coulanceregeling

 

Als uw zorg niet gecontracteerd is door uw verzekeraar, ontvangt u van ons een factuur. Iedere verzekeraar heeft voor ‘niet gecontracteerde zorg’ maximale vergoedingen vastgesteld. Als u een lager bedrag van uw zorgverzekeraar ontvangt dan het bedrag wat op onze factuur aan u vermeld staat, dan hoeft u niet bij te betalen. Alleen het bedrag dat u vergoed krijgt, betaalt u aan ons. U hoeft uw factuur aan DC Klinieken bovendien pas te voldoen, als u het bedrag van uw zorgverzekeraar hebt ontvangen.

Niet-vergoede zorg bij DC Klinieken

 

In sommige gevallen moet u de kosten voor een behandeling (deels) zelf betalen. Dat kan het geval zijn als uw behandeling niet wordt vergoed vanuit de basisverzekering of als u bijvoorbeeld geen Nederlandse zorgverzekering heeft.

 

Klik voor een overzicht van onze passantentarieven (het tarief dat wordt gedeclareerd wanneer u geen Nederlandse zorgverzekering heeft) of de tarieven van onverzekerde behandelingen op de betreffende button.

Eigen risico

 

Kiest u bij ons een behandeling die binnen de basisverzekering valt? Dan geldt er een verplicht eigen risico. Als u 18 jaar of ouder bent, heeft u in 2020 een standaard eigen risico van € 385,-. Dit bedrag verrekent de zorgverzekeraar met u. Alle zorginstellingen werken met het verplicht eigen risico, dit geldt niet alleen voor DC Klinieken.

 

Let op! Naast het verplicht eigen risico kunt u dit bij de keuze van uw polis verhoogd hebben met een ‘vrijwillig eigen risico’ (maximaal €500,-). Klik hier voor meer informatie over het eigen risico.

Betaling van uw rekening

 

In de meeste gevallen sturen wij de factuur rechtstreeks naar uw verzekeraar. U ontvangt daarover (later) bericht van de verzekeraar en die zorgt voor eventuele verrekening van uw eigen risico. Hebben wij geen contract met uw zorgverzekeraar voor uw zorg? Dan kunnen wij uw factuur niet rechtstreeks naar hen opsturen. In dit geval ontvangt u van ons een factuur en declareert u de factuur van DC Klinieken zelf bij uw zorgverzekeraar. Bij de factuur zit een brief waarin duidelijk wordt uitgelegd hoe u een declaratie moet indienen.

 

U hoeft pas uw factuur aan DC Klinieken te voldoen, als u het bedrag van uw zorgverzekeraar hebt ontvangen. Mocht u een lager bedrag van uw zorgverzekeraar ontvangen dan het bedrag wat op uw factuur vermeld staat, dan hoeft u meestal niet bij te betalen.

Veelgestelde vragen

Zorgverzekering

Contact

Heeft u vragen over uw ontvangen rekening of de behandeling die u binnenkort moet ondergaan, neem dan contact op met de afdeling zorgadministratie:

 

 

Terug naar top arrow_upward notifications_none