Hoofdpijncentrum is onderdeel van het specialisme neurologie

Wat is een hoofdpijncentrum?

In een hoofdpijncentrum van DC Klinieken worden patiënten behandeld met (vaak ernstige) hoofdpijn zoals spanningshoofdpijn, pijn door medicatieovergebruik, (chronische) migraine, clusterhoofdpijn of aangezichtspijn. Het gaat om klachten die uw kwaliteit van leven negatief beïnvloeden en die het lastig maken om dagelijkse werkzaamheden te doen.

In onze hoofdpijncentra werken neurologen die samen met u de oorzaak van uw hoofdpijn kunnen achterhalen. Dit wordt gedaan met behulp van vragenlijsten, lichamelijk onderzoek en indien nodig aanvullende onderzoeken zoals een echo of MRI-scan.

Samen met u stelt de neuroloog vervolgens een persoonlijk behandelplan op. Door onze unieke aanpak en samenwerking met verschillende disciplines, kunnen wij u vaak snel helpen.

Erkende hoofdpijncentra

DC Klinieken is de grootste landelijke onafhankelijke aanbieder van (hoofd)pijnzorg. Met onze landelijke dekking zijn we altijd bij u in de buurt. De meeste van onze hoofdpijncentra zijn erkend door de Vereniging Nederlandse Hoofdpijncentra.  

 
Onze hoofdpijncentra zijn speciaal opgezet om patiënten met ernstige hoofdpijn goed te kunnen onderzoeken en te behandelen. Hieronder vind u de wachttijden van onze hoofdpijncentra;

Onze specialisten

In onze hoofdpijncentra werken gespecialiseerde teams van neurologen samen met andere deskundigen op het gebied van hoofdpijn. De neuroloog kan verschillende specialisten laten meekijken (multidisciplinair) om tot de beste behandeling te komen. Dit zijn bijvoorbeeld: 

  • hoofdpijnverpleegkundigen
  • fysiotherapeuten
  • psychologen
  • pijnspecialisten