Hoofdpijncentrum is onderdeel van het specialisme neurologie

Wat is een hoofdpijncentrum?

Het hoofdpijncentrum (ook wel hoofdpijnpoli of hoofdpijnkliniek genoemd) van DC Klinieken is er voor patiënten met hardnekkige hoofdpijnklachten of migraineachtige hoofdpijn. Het gaat om klachten die het leven negatief beïnvloeden.

Bij de hoofdpijnpoli achterhaalt een neuroloog de oorzaak van uw hoofdpijn. Dit doet hij met behulp van vragenlijsten en lichamelijke onderzoeken. Samen met u stelt hij vervolgens een behandelplan op.


Het hoofdpijncentrum is speciaal opgezet om hoofdpijnklachten goed te beoordelen en effectief te behandelen. Lees meer over de meerwaarde van een hoofdpijncentrum.


Aanvullend onderzoek op dezelfde dag

De hoofdpijncentra van DC Klinieken bieden een unieke aanpak van uw hoofdpijn. Daarnaast kan eventueel aanvullend onderzoek vaak op dezelfde dag plaatsvinden. Denk aan een echo of MRI.


Vaak kan op dezelfde dag overleg plaatsvinden met de anesthesioloog-pijnspecialist, mocht een pijnbehandeling noodzakelijk worden geacht.


Erkende hoofdpijnkliniek

DC Klinieken heeft de grootste keten van hoofdpijnpoli’s door Nederland. Als enige zorgaanbieder hebben we bovendien een landelijke dekking van hoofdpijncentra.

De meeste van onze hoofdpijncentra zijn erkende hoofdpijncentra door de Vereniging Nederlandse Hoofdpijncentra.

Onze specialisten

Binnen het hoofdpijncentrum werkt een gespecialiseerd team van neurologen samen met andere deskundigen op het gebied van hoofdpijn. De neuroloog kan verschillende specialisten laten meekijken (multidisciplinair) om tot de beste oplossingen te komen. Dit zijn bijvoorbeeld:

 

  • hoofdpijnverpleegkundigen;
  • fysio- en oefentherapeuten;
  • psychologen;
  • pijnspecialisten;
  • psychiaters; en
  • revalidatieartsen

 

Ook werken de verschillende hoofdpijncentra van DC Klinieken met elkaar samen.