Neurologie is een van onze specialismen

Wat is neurologie?

Neurologie is het specialisme in de geneeskunde dat zich bezighoudt met ziekten van het zenuwstelsel. Het zenuwstelsel bestaat uit de hersenen, het ruggenmerg en de zenuwen. Een neuroloog stelt eerst een diagnose, vraagt aanvullend onderzoek aan en behandelt of verwijst door naar bijvoorbeeld de anesthesioloog-pijnspecialist. Een aantal neurologen bij DC Klinieken is gespecialiseerd in het behandelen van hoofdpijn, zoals migraine, spanningshoofdpijn en aangezichtspijn. 


Op het spreekuur bespreekt de neuroloog samen met u de aard van uw klachten en voert lichamelijk onderzoek uit als dat nodig is. Vervolgens kan de neuroloog besluiten bijvoorbeeld een MRI-scan of CT-scan te laten uitvoeren. De neuroloog kan ook bepalen dat u medicatie nodig heeft. Dit doet de arts in overleg met u en uw huisarts.


Hoofdpijncentra

De neurologen bij DC Klinieken zijn ook gespecialiseerd in het behandelen van hoofdpijn. DC Klinieken telt op dit moment negen (erkende) hoofdpijncentra door heel het land. Daarmee zijn wij de grootste keten van hoofdpijncentra in Nederland. Patiënten kunnen in onze hoofdpijncentra terecht voor verschillende vormen van hoofdpijn, zoals: 


Behandelingen en onderzoeken

Neurologisch onderzoek

Een neurologisch onderzoek wordt uitgevoerd door een neuroloog.

Hoofdpijncentrum

Een hoofdpijncentrum of hoofdpijnpoli is een gespecialiseerde afdeling voor hardnekkige hoofdpijnklachten.

Pijnbehandeling

Iedereen ervaart wel eens pijn. Het kan gaan om een vervelende pijnscheut of zeurende pijn. Maar ook kan het gaan om pijn waarbij de kwaliteit van leven minimaal is.

Pijncentrum

Binnen de pijncentra van DC Klinieken wordt op een unieke manier gekeken naar pijn. De visie op pijnzorg is gevat in het concept integrale pijnzorg. Dit betekent dat de oorzaak van pijn niet altijd een fysieke oorzaak hoeft te kennen, maar vaak door psychosociale problemen is ontstaan.