Pagina voorlezen

Neurologie

Wat is neurologie?

Neurologie is een medisch specialisme dat vooral is gericht op ziekten van de hersenen, het ruggenmerg en de zenuwen. Denk hierbij aan verschillende vormen van hoofdpijn(migraine), lage rugpijn en het carpaletunnelsyndroom.

Neurologie in het kort

 • Neurologie richt zich vooral op ziekten van de hersenen, het ruggenmerg en de zenuwen.
 • Een neuroloog stelt eerst een diagnose, vraagt aanvullend onderzoek aan, behandelt of verwijst door naar bijvoorbeeld de anesthesioloog-pijnspecialist.
 • Een aantal neurologen bij DC Klinieken is gespecialiseerd in het behandelen van hoofdpijn, zoals migraine, spanningshoofdpijn en aangezichtspijn.

Neurologie bij DC Klinieken

Een neuroloog probeert eerst een diagnose te stellen en daarna eventueel te behandelen. Bij DC Klinieken komt u daarom altijd eerst op het spreekuur. Wat kunt u verder verwachten?

 

 • Spreekuur neurologie: de neuroloog bespreekt samen met u de aard van uw klachten. En voert als dat nodig is een lichamelijk onderzoek uit.
 • MRI-onderzoek of CT-scan: de neuroloog kan besluiten om een MRI-onderzoek of een CT-scan te laten uitvoeren. Dit kan bij DC Klinieken vaak dezelfde dag nog plaatsvinden.
 • Medicatie: ook kan de neuroloog besluiten om medicatie voor te schrijven. Dit doet hij in overleg met u en uw huisarts.

Vestigingen

Bekijk locatie op de kaart

Hoofdpijncentra

De neurologen bij DC Klinieken zijn ook gespecialiseerd in het behandelen van hoofdpijn. Op dit moment telt DC Klinieken 10 erkende hoofdpijncentra door heel Nederland. Daarmee is het de grootste keten van het land. Patiënten kunnen in een hoofdpijncentrum terecht voor verschillende vormen van hoofdpijn, zoals:

 

 

Vergoedingen

Neurologie bij DC Klinieken valt onder de basisverzekering. Dit betekent dat neurologie volledig door uw zorgverzekeraar wordt vergoed als u een verwijzing van uw (huis)arts hebt. Houd wel rekening met uw eigen risico.

Praktische informatie

Wilt u een afspraak maken in een van onze neurologie klinieken? Dit kan via de website of telefonisch. Belangrijk: u heeft eerst een verwijzing van uw (huis)arts nodig.

 

Wij zijn telefonisch bereikbaar op de volgende tijdstippen:

 

 • Maandag t/m donderdag van 8.00 tot 20.00 uur;
 • Vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur;
 • Zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur.

 

Bent u plots verhinderd? Zeg uw afspraak dan uiterlijk 24 uur van tevoren af. Als u niet verschijnt, of te laat afzegt, ontvangt u een rekening.

 

Veelgestelde vragen

 • Wordt dit onderzoek vergoed?

  Dit onderzoek valt onder de basisverzekering. Dit betekent dat deze volledig door uw zorgverzekeraar wordt vergoed als u een verwijzing van uw (huis)arts hebt. Houd wel rekening met uw eigen risico.

  Was deze informatie nuttig?

  Ja(35) Nee(1)

Afspraak maken of terugbellen

Een afspraak maken kan ook telefonisch via 088 0100 900.

Terug naar top arrow_upward
close