aA
088 0100 900
Pagina voorlezen

Neurologie

Wat is neurologie?

Neurologie is een medisch specialisme dat zich vooral richt op ziekten van de hersenen, het ruggenmerg en de zenuwen. Denk hierbij aan ziekten en aandoeningen als migraine, epilepsie en het carpaletunnelsyndroom. Maar ook hoofdpijn, dubbelzien en krachtsverlies van een arm zijn voorbeelden van klachten. Daarnaast behandelt een neuroloog vaak spierziekten.

Neurologie in het kort

 • Neurologie richt zich op ziekten van de hersenen, het ruggenmerg en de zenuwen.
 • Een neuroloog probeert eerst een diagnose te stellen en daarna eventueel te behandelen.
 • De neurologen bij DC Klinieken zijn ook gespecialiseerd in het behandelen van hoofdpijn, zoals migraine, spanningshoofdpijn en aangezichtspijn.

Neurologie bij DC Klinieken

Een neuroloog probeert eerst een diagnose te stellen en daarna eventueel te behandelen. Bij DC Klinieken komt u daarom altijd eerst op het spreekuur. Wat kunt u verwachten?

 

 • Spreekuur neurologie: de neuroloog bespreekt samen met u de aard van uw klachten. En voert als dat nodig is een lichamelijk onderzoek uit.
 • MRI-onderzoek of CT-scan: de neuroloog kan besluiten om een MRI-onderzoek of een CT-scan te laten uitvoeren. Dit kan vaak dezelfde dag nog plaatsvinden bij DC Klinieken.
 • Medicatie: verder kan de neuroloog besluiten om medicatie voor te schrijven. Dit doet hij in overleg met u en uw huisarts.

Vestigingen

Bekijk locatie op de kaart

Hoofdpijncentra

De neurologen bij DC Klinieken zijn ook gespecialiseerd in het behandelen van hoofdpijn. Op dit moment telt DC Klinieken 10 erkende hoofdpijncentra door heel Nederland, de grootste keten van het land. Patiënten kunnen daar terecht voor verschillende vormen van hoofdpijn, zoals:

 

 

Vergoedingen

Neurologie bij DC Klinieken valt onder de basisverzekering. Dit betekent dat neurologie volledig door uw zorgverzekeraar wordt vergoed als u een verwijzing van uw (huis)arts hebt. Houd wel rekening met uw eigen risico.

Praktische informatie

Wilt u een afspraak maken voor neurologie? Dit kan via de website of telefonisch. Belangrijk: u heeft eerst een verwijzing van uw (huis)arts nodig.

 

Wij zijn telefonisch bereikbaar op de volgende tijdstippen:

 

 • Maandag t/m donderdag van 8.00 tot 20.00 uur;
 • Vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur;
 • Zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur.

 

Bent u plots verhinderd? Zeg uw afspraak dan uiterlijk 24 uur van tevoren af. Als u niet verschijnt, of te laat afzegt, ontvangt u een rekening.

 

Veelgestelde vragen

 • Wordt dit onderzoek vergoed?

  Dit onderzoek valt onder de basisverzekering. Dit betekent dat deze volledig door uw zorgverzekeraar wordt vergoed als u een verwijzing van uw (huis)arts hebt. Houd wel rekening met uw eigen risico.

  Was deze informatie nuttig?

  Ja(8) Nee(0)

Afspraak maken of terugbellen

Een afspraak maken kan ook telefonisch via 088 0100 900.

Terug naar top arrow_upward notifications_none