Pijnbehandeling

Wat is een pijnbehandeling?

Iedereen ervaart wel eens pijn. Echter, pijnklachten kunnen zich dusdanig ontwikkelen dat deze de kwaliteit van leven ernstig verminderen. Bij sommige pijnklachten kunnen de meeste algemene activiteiten al een probleem vormen, van het beoefenen van een sport tot zelfs het tillen van lichte materialen waar men problemen mee heeft.

Welke specialisten zijn werkzaam binnen een pijnbehandeling?

De specialisten die werkzaam zijn binnen het specialisme pijnbestrijding worden anesthesiologen genoemd. Zij hebben zich toegelegd op het vakkundig behandelen van verschillende pijnsoorten. Een aantal anesthesiologen heeft zich verder gespecialiseerd binnen de pijnbestrijding. Deze specialisten worden anesthesiologen-pijnspecialisten genoemd. Bij DC Klinieken wordt u uitsluitend behandeld door anesthesiologen-pijnspecialisten.

Soorten pijn

Pijn is oorspronkelijk een waarschuwingsfunctie voor het lichaam. Er wordt door het lichaam aangegeven dat deze schade oploopt, door de pijnprikkels wordt geprobeerd het lichaam te beschermen. We spreken dan van acute pijn. Als men voor langere tijd pijn ervaart, bijvoorbeeld door een nekhernia, is er wellicht een andere oorzaak. De zenuwen dienen niet meer als waarschuwing en hebben hun primaire functie verloren. We spreken van chronische pijn, bijvoorbeeld bij patiënten met fibromyalgie, wanneer de pijn langer dan drie maanden duurt.

Gerichte en multidisciplinaire aanpak

Een pijnbehandeling bij DC Klinieken betekent een multidisciplinaire aanpak en effectieve werkwijze. Dit betekent dat verschillende specialisten van verschillende specialismen, zoals een neuroloog, fysiotherapeut of psycholoog, betrokken zijn bij een pijnbehandeling bij DC Klinieken. Door kennis en kunde uit verschillende specialismen te bundelen, worden er verschillende inzichten gebruikt om u kwalitatief hoogwaardige zorg aan te bieden.