Pijncentrum is onderdeel van het specialisme pijnzorg

Wat is een pijncentrum?

Binnen de pijncentra van DC Klinieken wordt op een unieke manier gekeken naar pijn. De visie op pijnzorg is gevat in het concept integrale pijnzorg. Dit betekent dat de oorzaak van pijn niet altijd een fysieke oorzaak hoeft te kennen, maar vaak door psychosociale problemen is ontstaan.

Vaak ontwikkelt een dergelijke aandoening zich over de jaren en wordt een andere vereist. In de pijncentra van DC Klinieken werken multidisciplinaire pijnteams: dit zijn ervaren en toegewijde teams die bestaan uit verschillende specialismen en disciplines, wat helpt om beter inzicht te verkrijgen in de aard van de klachten van een patiënt.

Het onderzoek

Het onderzoek

Aanvullend onderzoek op dezelfde dag

De pijncentra van DC Klinieken bieden een unieke aanpak van pijnzorg. Daarnaast kan, mocht de anesthesioloog-pijnspecialist dat besluiten, aanvullend onderzoek vaak op dezelfde dag plaatsvinden, bijvoorbeeld een echo, MRI of consult bij de neuroloog.

Deze onderzoeken vinden meestal plaats op dezelfde dag van uw afspraak, waardoor u sneller weet waar u aan toe bent en sneller aan uw herstel kunt werken.

Erkende pijncentra

Een pijnbehandeling bij DC Klinieken betekent een effectieve aanpak van uw pijn in een van de tien pijncentra en is de grootste aanbieder van pijnzorg in Nederland. Binnen de pijncentra werken anesthesiologen-pijnspecialisten, neurologen, orthopeden, fysiotherapeuten en psychologen samen om onze patiënten de beste zorg aan te bieden.