aA
088 0100 900
Pagina voorlezen

Pijncentrum

Pijncentrum in het kort

 • Een pijncentrum of pijnpoli is een gespecialiseerde afdeling voor de behandeling van zowel acute als chronische pijn.
 • In het pijncentrum werkt een multidisciplinair team aan uiteenlopende pijnklachten.
 • Binnen de pijncentra van DC Klinieken wordt integrale pijnzorg aangeboden, een unieke aanpak en visie op pijnzorg.

Wat is een pijncentrum?

Een pijncentrum is een gespecialiseerde afdeling dat zich op zowel acute als chronische pijnzorg. Pijn is vaak is niet zichtbare aandoening, waarvan de oorzaak vaak onduidelijk is.

 

Binnen de pijncentra van DC Klinieken wordt op een unieke manier gekeken naar pijn. De visie op pijnzorg is gevat in het concept intgrale pijnzorg. Dit betekent dat de oorzaak van pijn niet altijd een fysieke oorzaak hoeft te kennen, maar vaak door psychosociale problemen is ontstaan. Vaak ontwikkelt een dergelijke aandoening zich over de jaren en wordt een andere vereist.

 

In de pijncentra van DC Klinieken werken multidisciplinaire pijnteams: dit zijn ervaren en toegewijde teams die bestaan uit verschillende specialismen en disciplines, wat helpt om beter inzicht te verkrijgen in de aard van de klachten van een patiënt.

Aanvullend onderzoek op dezelfde dag

De pijncentra van DC Klinieken bieden een unieke aanpak van pijnzorg. Daarnaast kan, mocht de anesthesioloog-pijnspecialist dat besluiten, aanvullend onderzoek vaak op dezelfde dag plaatsvinden, bijvoorbeeld een echo, MRI of consult bij de neuroloog.

 

Deze onderzoeken vinden meestal plaats op dezelfde dag van uw afspraak, waardoor u sneller weet waar u aan toe bent en sneller aan uw herstel kunt werken.

 

Erkende pijncentra

Een pijnbehandeling bij DC Klinieken betekent een effectieve aanpak van uw pijn in een van de tien erkende pijncentra, en is de grootste aanbieder van pijnzorg in Nederland. Binnen de pijncentra werken anesthesiologen-pijnspecialisten, neurologen, orthopeden, fysiotherapeuten en psychologen samen om onze patiënten de beste zorg aan te bieden.

Vestigingen

Bekijk locatie op de kaart
DC Klinieken Alkmaar
DC Klinieken Almere
DC Klinieken Breda
DC Klinieken Dokkum
DC Klinieken Groningen
DC Klinieken Lairesse
DC Klinieken Maastricht
DC Klinieken Roermond
DC Klinieken Rotterdam
DC Klinieken Schiedam
DC Klinieken Voorschoten

Praktische informatie

Verwijzing

Om een afspraak te maken voor het pijncentrum, hebt u een verwijzing nodig.

 

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken voor het pijncentrum? Dit kan via de website of telefonisch. Belangrijk: u heeft eerst een verwijzing van uw (huis)arts nodig.

 

Wij zijn telefonisch bereikbaar op de volgende tijdstippen:

 

 • Maandag t/m donderdag van 8.00 tot 20.00 uur;
 • Vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur;
 • Zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur.

 

Bent u plots verhinderd? Zeg uw afspraak dan uiterlijk 24 uur van tevoren af. Als u niet verschijnt, of te laat afzegt, ontvangt u een rekening.

Veelgestelde vragen

 • Wordt dit onderzoek vergoed?

  Dit onderzoek valt onder de basisverzekering. Dit betekent dat deze volledig door uw zorgverzekeraar wordt vergoed als u een verwijzing van uw (huis)arts hebt. Houd wel rekening met uw eigen risico.

  Was deze informatie nuttig?

  Ja(44) Nee(1)

Afspraak maken of terugbellen

Een afspraak maken kan ook telefonisch via 088 0100 900.

Terug naar top arrow_upward
close