aA
088 0100 900
Pagina voorlezen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)

Het debat over betaalbaarheid in de zorg is er een van ons allemaal, van de hele maatschappij. Het gaat over wie wat betaalt en over het zo efficiënt mogelijk inzetten van vaak schaarse middelen. 'Waar voor je geld' blijft daarbij continu het streven.

DC Klinieken in het kort

DC Klinieken is een keten van zelfstandige behandelcentra (ZBC), verspreid over heel Nederland. Bij DC Klinieken zetten we de mens maximaal centraal. Mensgerichte zorg betekent voor ons dat elk individu geen nummer heeft maar een naam.

 

Dit doen we met toegewijde medewerkers, betrokken doorverwijzers en vertrouwde samenwerkingspartners.

13 Vestigingen
Vestigingen
600 Zorgprofessionals
Specialisten

Duurzaamheid

Werken aan een duurzame omgeving, het klinkt heel logisch. Maar vandaag de dag is dit vraagstuk relevanter dan ooit. Welke gevolgen heeft onze leefwijze op de wereld van morgen?

 

DC Klinieken heeft maatschappelijk verantwoord ondernemen vanaf dag 1 in haar dna, maar de laatste jaren is milieubewust ondernemen hieraan toegevoegd. Met wereldwijde problemen over duurzaam en ecologisch verantwoord ondernemen, wil DC Klinieken haar rol pakken en hier een relevante bijdrage aan leveren.

 

Ecologische voetafdruk
Als landelijke zorgorganisatie produceert DC Klinieken veel afval, daar kunnen we niet omheen. Maar, we kijken wel hoeveel afval wij produceren en waar wij afval kunnen reduceren. Eenvoudige maatregelen, zoals eigen bekers of het recyclen van kartonnen bekers, kunnen al helpen. We werken steeds vaker ‘papierloos’. Maar ook als we de hoeveelheid niet kunnen reduceren, gaan we slim om met de afvalstromen. Zoals biologisch afval scheiden.

 

Bewustwording medewerkers
‘Groen werken’ begint bij de medewerkers. Wij vinden het belangrijk dat zij ecologisch verantwoord ondernemen begrijpen en uitdragen, als het ware een ‘groene bewustwording’ creëren bij onze medewerkers. Dit proberen wij in kleine dingen te bewerkstelligen, zoals het recyclen van koffiebekers, minder water verbruiken, afvalreductie en bewust afval scheiden. Daarnaast worden in de komende jaren alle lichtbronnen vervangen door duurzame en energievriendelijke led-varianten.

 

Veiligheid en kwaliteit borgen in een ecologische omgeving
Het milieu is belangrijk, maar de zorg voor onze patiënten en een veilige werkomgeving voor onze medewerkers is net zo belangrijk. Bij elke keuze worden deze elementen meegenomen; gaat een groene keuze niet ten koste van bepaalde zorgprocessen? Een mooi voorbeeld is het omzetten van lichtbronnen in de centra. Een intensieve en kostbare operatie, maar kan op de lange termijn een enorme CO2-reductie bereiken. Daarnaast zijn wij bezig om te bekijken hoe derden onze afval op een duurzame wijze kunnen hergebruiken, zoals het opwekken van energie uit afval.

Cijfers en streven van DC Klinieken

Uiteraard zijn wij enorm trots op wat we bereiken en wat we doen. Om even kort en krachtig te laten waar wij voorstaan plaatsen we onderstaand overzicht!

Ruim 600 zorgprofessionals

Patiënten hebben de uitslagen binnen 24 uur

Al ruim 25 jaar betrouwbare partner in de zorg

ruim 80.000 unieke patiënten per jaar

13 vestigingen door heel Nederland

Wij investeren ruim 8 % van onze omzet in innovatie

met een 9,0 beoordeeld door onze patiënten

Wij scoren een 9 als werkgever

Raad van Commissarissen

DC Klinieken conformeert zich aan de zorgbrede governance-code van ZKN. Om eerlijk bestuur na te leven, heeft de organisatie een Raad van Commissarissen (RvC). Zij adviseren het bestuur, maar waken ook over (de kwaliteit van) de formule van DC Klinieken. De RvC bestaat uit twee leden en periodiek wisselen de leden.

 

De huidige bezetting van de RvC is als volgt:

Niet alleen zeggen, ook doen!

We zeggen niet alleen wat we goed vinden maar voeren onze plannen ook uit. Dit wordt onderschreven door diverse instanties door middel van de keurmerken die aan ons gegeven zijn.

Terug naar top arrow_upward
close