aA
Pagina voorlezen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)

Het debat over betaalbaarheid in de zorg is er een van ons allemaal, van de hele maatschappij. Het gaat over wie wat betaalt en over het zo efficiënt mogelijk inzetten van vaak schaarse middelen. 'Waar voor je geld' blijft daarbij continu het streven.

Landkaart vestigingen DC Klinieken

DC Klinieken in het kort

DC Klinieken is een landelijke zorgorganisatie met veertien vestigingen door heel Nederland. Wij staan voor een persoonlijke benadering van onze patiënten en stellen de mens altijd centraal. Onze toegewijde en ervaren medewerkers zetten zich dagelijks in voor de beste zorg. Patiënten kunnen snel bij ons terecht en onze zorg wordt vergoed.

Ziekenhuis icon
14 Vestigingen
Vestigingen
Dokter icon
800 Zorgprofessionals
Specialisten

Duurzaamheid

Werken aan een duurzame omgeving, het klinkt heel logisch. Maar vandaag de dag is dit vraagstuk relevanter dan ooit. Welke gevolgen heeft onze leefwijze op de wereld van morgen?

 

DC Klinieken heeft maatschappelijk verantwoord ondernemen vanaf dag 1 in haar dna, maar de laatste jaren is milieubewust ondernemen hieraan toegevoegd. Met wereldwijde problemen over duurzaam en ecologisch verantwoord ondernemen, wil DC Klinieken haar rol pakken en hier een relevante bijdrage aan leveren.

 

Ecologische voetafdruk
Als landelijke zorgorganisatie produceert DC Klinieken veel afval, daar kunnen we niet omheen. Maar, we kijken wel hoeveel afval wij produceren en waar wij afval kunnen reduceren. Eenvoudige maatregelen, zoals eigen bekers of het recyclen van kartonnen bekers, kunnen al helpen. We werken steeds vaker ‘papierloos’. Maar ook als we de hoeveelheid niet kunnen reduceren, gaan we slim om met de afvalstromen. Zoals biologisch afval scheiden.

 

Bewustwording medewerkers
‘Groen werken’ begint bij de medewerkers. Wij vinden het belangrijk dat zij ecologisch verantwoord ondernemen begrijpen en uitdragen, als het ware een ‘groene bewustwording’ creëren bij onze medewerkers. Dit proberen wij in kleine dingen te bewerkstelligen, zoals het recyclen van koffiebekers, minder water verbruiken, afvalreductie en bewust afval scheiden. Daarnaast worden in de komende jaren alle lichtbronnen vervangen door duurzame en energievriendelijke led-varianten.

 

Veiligheid en kwaliteit borgen in een ecologische omgeving
Het milieu is belangrijk, maar de zorg voor onze patiënten en een veilige werkomgeving voor onze medewerkers is net zo belangrijk. Bij elke keuze worden deze elementen meegenomen; gaat een groene keuze niet ten koste van bepaalde zorgprocessen? Een mooi voorbeeld is het omzetten van lichtbronnen in de centra. Een intensieve en kostbare operatie, maar kan op de lange termijn een enorme CO2-reductie bereiken. Daarnaast zijn wij bezig om te bekijken hoe derden onze afval op een duurzame wijze kunnen hergebruiken, zoals het opwekken van energie uit afval.

Cijfers en streven van DC Klinieken

Uiteraard zijn wij trots op wat we doen. Zie hieronder enkele cijfers die laten zien wat we hebben bereikt.

Ruim 800 zorgprofessionals

Patiënten hebben de uitslagen binnen 24 uur

Specialisten in 12 zorgspecifieke specialisme

Al ruim 25 jaar betrouwbare partner in de zorg

ruim 140.000 unieke patiënten per jaar

14 vestigingen door heel Nederland

Wij investeren ruim 8 % van onze omzet in innovatie

met een 9,3 beoordeeld door onze patiënten

Wij scoren een 8 als werkgever

Raad van Commissarissen

DC Klinieken conformeert zich aan de zorgbrede governancecode van ZKN. Om eerlijk bestuur na te leven, heeft de organisatie een Raad van Commissarissen (RvC). Zij adviseren het bestuur, maar waken ook over (de kwaliteit van) de formule van DC Klinieken. De RvC bestaat uit twee vaste leden en periodiek wisselende leden.

 

De huidige bezetting van de RvC is als volgt:

 

Niet alleen zeggen, ook doen!

We zeggen niet alleen wat we goed vinden maar voeren onze plannen ook uit. Dit wordt onderschreven door diverse instanties waarvan wij de keurmerken mogen dragen.

Terug naar boven