aA
088 0100 900
Pagina voorlezen

Historie

Tijdlijn DC Klinieken

1995

Diagnostisch Centrum Amsterdam: het eerste centrum

In mei 1995 opende Diagnostisch Centrum Amsterdam aan de Tesselschadestraat haar deuren. Als een van de eerste centra werd radiologische diagnostiek buiten de ziekenhuismuren aangeboden. Vanuit de visie dat zorg anders moet worden georganiseerd, werd hier het fundament neergelegd voor de verdere groei van DC Klinieken. Het beeldmerk werd gevormd door de naam van het centrum en een ‘X’ voor de naam. Deze ‘X’ stond voor X-ray.

2005

Opening Diagnostisch Centrum Den Haag

Op 1 februari 2005 opende diagnostisch centrum Haaglanden (nu DC Klinieken Den Haag) haar deuren.

2006

Opening Diagnostisch Centrum Maastricht

Op 1 maart 2006 opende diagnostisch centrum Maastricht haar deuren. Naast radiologische diagnostiek, was dit het eerste centrum van DC Klinieken met maag- en darmonderzoeken in het zorgaanbod.

 

Overname DC Prenataal

Een echocentrum aan de Bosboom Toussaintstraat werd in 2006 overgenomen door DC Klinieken. Prenatale diagnostiek werd aan het zorgaanbod toegevoegd en het echocentrum ging verder onder de naam DC Prenataal (later DC Klinieken Oud West).

2008

Opening Diagnostisch Centrum Almere

In 2008 werd het vijfde centrum van DC Klinieken geopend, namelijk diagnostisch centrum Almere. Dit was het eerste centrum van DC Klinieken waar pijnzorg werd aangeboden.

 

Opening Diagnostisch Centrum Rotterdam

In 2008 opende het zesde centrum van DC Klinieken. Aan het Vasteland werd bij de start radiologische diagnostiek, maag- en darmonderzoeken en kindercardiologie aangeboden.

 

Start MRI-onderzoek

In 2008 werden de eerste centra van DC Klinieken voorzien van een MRI-scanners en bood DC Klinieken als een van de eerste zorginstellingen buiten het ziekenhuis MRI-onderzoek aan.

2009

Opening Diagnostisch Centrum Voorschoten

In september 2009 opende DC Klinieken Voorschoten haar deuren en

 

100e medewerker in dienst

In 2009 werd de honderdste medewerker bij DC Klinieken verwelkomd.

2010

Opening Diagnostisch Centrum Schiedam

In maart 2010 opende het achtste centrum van DC Klinieken haar deuren. Diagnostisch Centrum Schiedam (DC Klinieken Schiedam) bood radiologische diagnostiek, maag- en darmonderzoeken en cardiologische diagnostiek (gestopt in 2013) aan.

2010

Opening DC Oud Zuid

Aan de De Lairessestraat 99 in Amsterdam opende het negende centrum haar deuren, DC Oud Zuid (DC Klinieken Oud Zuid). Dit was het eerste centrum waarin de naam ‘Diagnostisch Centrum’ werd ingekort tot ‘DC’. Het centrum bestond uit een slaapcentrum (gestopt in 2012), een poli KNO (gestopt in 2012) en een poli dermatologie.

2011

Overname Kliniek de Lairesse

In 2011 werd het cosmetisch centrum Kliniek de Lairesse aan het Valeriusplein 10 overgenomen. Deze overname betekende een uitbreiding van het zorgaanbod binnen de interne geneeskunde, huid- en lasertherapie en plastische chirurgie. Het centrum ging verder onder de naam DC Lairesse (DC Klinieken Lairesse).

 

Opening pijncentrum Alkmaar

In 2011 werd in Alkmaar het pijncentrum DC Alkmaar (DC Klinieken Alkmaar) geopend.

 

Opening pijncentrum Roermond

In 2011 werd in Roermond het pijncentrum DC Roermond (DC Klinieken Roermond) geopend.

2012

Start allergologie

DC Groep neemt Het Allergiecentrum Utrecht over. Een aantal maanden later wordt allergologie ondergebracht bij de diagnostische centra in Voorschoten en Amsterdam.

 

2013

DC Klinieken

DC Groep ondergaat een naamsverandering en gaat verder onder de naam DC Klinieken. Alle centra krijgen aangepaste naamgevingen: de naam van een centrum bestaat vanaf die dag uit de delen ‘DC Klinieken’ en de plaatsnaam waar het betreffende centrum is gevestigd. De centra in Amsterdam behouden hun unieke naam toevoeging DC Klinieken. De merknamen per specialisme vervallen en worden niet meer actief gecommuniceerd.

 

HKZ-certificering – eerste ZBC in Nederland

DC Klinieken ontvangt als eerste zelfstandige kliniek in Nederland het HKZ-keurmerk voor patiënt- en cliëntveiligheid. Het is een keurmerk dat voorheen alleen aan ziekenhuizen werd verstrekt.

2014

Start hiv-zorg

In 2014 wordt de hiv-poli geopend in DC Klinieken Oud Zuid. Het is het begin van een unieke samenwerking tussen DC Klinieken en het VuAMC.

 

Opening pijncentrum Lairesse

DC Klinieken Lairesse wordt uitgebreid met een pijncentrum.

2015

Overname Sionsberg

Begin 2015 nemen DC Klinieken, CCN en ZuidOostZorg het failliette Sionsberg over. Het is de eerste keer dat een failliette ziekenhuis op deze wijze een doorstart realiseert. Met de expertise van de drie zorginstellingen en medewerking van zorgverzekeraar De Friesland is deze bijzondere samenwerking een feit.

 

Start veneus centrum

Medio 2015 werd een veneus centrum opgericht in het MC Slotervaart. Een uniek concept, omdat het het shop in een shop concept betrof.

2017

Samenwerking Amsterdam UMC

In 2017 wordt de samenwerking met het VuAMC geformaliseerd en is dr. Marc van der Valk medisch directeur van deze afdeling.

 

Verbouwing DC Klinieken Lairesse

DC Klinieken Lairesse is na een intensieve verbouwing verdubbeld in vierkante meters. Het centrum krijgt in de komende jaren extra grote afdelingen pijn en endoscopie.

 

Overname Dermatologisch Centrum Zuidoost

DC Klinieken neemt in medisch centrum het Kraaiennest het dermatologisch centrum over en gaat verder onder de naam DC Klinieken Zuid Oost.

 

Opening DC Klinieken Groningen

Eind 2017 opent DC Klinieken het eerste centrum in Groningen: DC Klinieken Groningen. Het centrum begint met het aanbieden van dermatologie, allergologie, maag- en darmonderzoeken.

 

 

2018

Opening DC Klinieken Breda

In 2018 opent DC Klinieken (voorlopig) het laatste centrum, namelijk DC Klinieken Breda. Het centrum begint met het aanbieden van pijnzorg en in de opvolgende maanden wordt het zorgaanbod uitgebreid met maag- en darmonderzoeken.

2020

Jubileum

Mei 1995 – mei 2020: DC Klinieken bestaat 25 jaar!

 

Verhuizing hoofdkantoor

DC Klinieken en De Drie Notenboomen vinden vanaf 26 oktober 2020 hun thuis onder één dak. Het nieuwe hoofdkantoor bevindt zich in Amsterdam, in het voormalige planetarium in het Gaasperpark.

Voor DC Klinieken betekent dit een verhuizing van de stafafdelingen vanuit 2 verschillende locaties (Almere en Voorschoten) naar 1 plek waar alle stafmedewerkers verenigd worden.

En verder…..

DC Klinieken is klaar voor de toekomst. Wij werken elke dag aan onze ambities

Terug naar top arrow_upward
close