aA
088 0100 900
Pagina voorlezen

Organisatie en bestuur

Organisatie

DC Klinieken heeft 13 vestigingen, waar in totaal meer dan 600 medewerkers en specialisten werkzaam zijn.

Het dagelijks bestuur van de organisatie bestaat uit twee directieleden (co-CEO’s): Sylvia Mulder in de rol van operationeel directeur, Anke Blokhuis in die van financieel directeur. De oprichter van DC Klinieken, Loek Winter, adviseert hen op strategisch gebied.

 • Sylvia Mulder:

  “We zijn inmiddels groter geworden, maar niet minder slagvaardig. In mijn ogen kunnen we met DC Klinieken nog een heleboel bereiken. Met name op het gebied van digitalisering. Denk aan verdere implementatie van het beeldbellen, het maken van online afspraken, enzovoort.”

   

  “Op die manier kunnen we de patiënt nóg sneller en beter behandelen. Bovendien krijgen we door digitalisering meer zicht op de kwaliteit van onze zorg, waardoor we de patiënttevredenheid verder kunnen verhogen. En zo geven we ook nog eens meer betekenis aan 2 van onze kernwaarden: snelheid en aandacht.”

 • Anke Blokhuis:

  “De zorg is erg ingewikkeld gemaakt. Juist daarom vind ik het zo plezierig om bij DC Klinieken te werken. Onze waarden – aandacht, snelheid, eenvoud en daadkracht – passen bij mij. Ik zou nooit kunnen werken in een trage en stroperige omgeving. Bij DC Klinieken kan ik een bijdrage leveren aan een goede en snelle gezondheidszorg.”

   

  “Steeds meer mensen komen naar ons toe. Ze ervaren de voordelen van snelle zorg dicht bij huis. Een volgende stap is een kliniek erbij in het oosten van het land, maar ook bij de bestaande klinieken hebben we ruimte voor groei. Met meer personeel en ruimere openingstijden kunnen we nog veel meer dan dat we nu doen.”

Organisatiestructuur

DC Klinieken is een matrixorganisatie. Daarbij worden de assen gevormd door de 13 locaties enerzijds en de 4 focusgebieden anderzijds. Aan het hoofd van elke locatie staat een locatiemanager. Hij of zij is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de betreffende kliniek.

 

De leiding van een focusgebied is in handen van een focusmanager. Hij of zij is samen met een medisch manager verantwoordelijk voor het precieze zorgaanbod en voor de inhoudelijke kant van een specialisme. Daarnaast vormen de focusmanagers samen met de directie het managementteam van DC Klinieken.

  Onze focusmanagers

  Radiologie Pepijn van Ham
  Maag- en darmonderzoek Biljana Janssen-Djudaric
  Pijnzorg Inge Limburg
  Huid en allergie Christina Westerbeek

   

  Onze locatiemanagers

  DC Klinieken Alkmaar Rosan Dongelmans
  DC Klinieken Almere Olivia Warmink
  DC Klinieken Amsterdam Joyce Wintershoven
  DC Klinieken Breda en Den Haag Carola Uilenhoed
  DC Klinieken Dokkum Jan Feddema
  DC Klinieken Groningen Christina Westerbeek
  DC Klinieken Lairesse Karin van der Helm
  DC Klinieken Maastricht en Roermond Erik Aller
  DC Klinieken Rotterdam en Schiedam William Roos
  DC Klinieken Voorschoten Wilma Verlaan

Stafafdelingen

DC Klinieken heeft daarnaast 6 stafafdelingen. Deze stafafdelingen ondersteunen de locaties vanuit het hoofdkantoor van DC Klinieken in Amsterdam.

Afdeling Manager
ICT Robert van der Veen
Financiële administratie Bianca Withake-de Wild
Human Resources (HR) Annemarie van Esveld-Borghuis
Kwaliteit en Veiligheid Martine de Jong
Marketing en Communicatie Arnold Koeling
Zorgadministratie Joyce Bolding

 

Raad van Commissarissen

DC Klinieken `conformeert zich aan de zorgbrede governance-code van ZKN. Om eerlijk bestuur na te leven, heeft de organisatie een Raad van Commissarissen (RvC). Zij adviseren het bestuur, maar waken ook over (de kwaliteit van) de formule van DC Klinieken. De RvC bestaat uit drie leden en periodiek wisselen de leden.

 

De huidige bezetting van de RvC is als volgt:

 • Bram van Vliet

 • Paul Smits

Terug naar top arrow_upward
close