• Behandeling
 • Praktische informatie
 • Vergoeding

Trigger Finger

HandchirurgieWat is een Trigger finger?

Een trigger finger is een aandoening van de pezen in de hand en vingers. Er is sprake van irritatie van de buigpees van een vinger of duim. Deze irritatie kan uiteindelijk leiden tot een zwelling die erg pijnlijk kan zijn. Het buigen en strekken van de vinger verloopt hierdoor erg moeizaam en schokkend. Uiteindelijk kan de hand helemaal ‘op slot’ gaan, waardoor uw vinger niet meer kunt buigen en strekken.

Spreekuur

Tijdens het spreekuur bepaalt de specialist de diagnose met behulp van een lichamelijk onderzoek. De plastisch chirurg kan het volgende adviseren:

 • Conservatieve behandeling: dit houdt in dat u rust moet houden of dat u een plaatselijke injectie met corticosteroïden krijgt;
 • Operatieve ingreep: als de klachten zwaarder van aard zijn, is vaak een operatieve ingreep nodig om uw klachten te verhelpen.

Operatie trigger finger

Als de klachten aanhouden kan een operatieve ingreep nodig zijn. Deze ingreep kan in dagbehandeling in onze kliniek plaatsvinden. Via een kleine snede wordt de peesschede in de lengterichting opengesneden. Hierdoor ontstaat weer ruimte voor de verdikte pees. De wond wordt met enkele hechtingen weer gesloten. Na de ingreep mag u direct naar huis.

Duur van de operatie

Een operatieve ingreep van een trigger finger duurt gemiddeld 15 minuten.

Trigger Finger

Afspraak maken

Voor behandeling van een trigger finger moet u altijd een afspraak maken. Voor het maken van een afspraak hebt u een verwijzing nodig van een (huis)arts. Als u die hebt, kunt u ons bellen voor een afspraak: 088 0100 900.

Wij zijn telefonisch bereikbaar van:

 • Maandag t/m donderdag van 8:00 tot 20:00 uur
 • Vrijdag van 8:00 tot 18:00 uur
 • Zaterdag van 9:00 tot 13:00 uur

Mocht u een gemaakte afspraak toch niet na kunnen komen, zeg deze dan telefonisch en minstens 24 uur van tevoren af. Als u niet verschijnt of te laat afzegt, ontvangt u een rekening.

Voor de afspraak

Wij verzoeken u vriendelijk 10 minuten eerder aanwezig te zijn. U kunt zich dan melden bij onze balie. Wat moet u meenemen en bij de balie laten zien?:

 • het aanvraagformulier, dat u van uw (huis)arts meekrijgt
 • uw verzekeringspasje
 • uw identiteitsbewijs
 • uw Actueel Medicatie Overzicht (AMO)

Belangrijk

Kort na de ingreep kunt u naar huis. De behandelend specialist geeft instructies mee voor het hervatten van uw dagelijkse werkzaamheden. Het is belangrijk dat u meteen na de behandeling uw vingers buigt en strekt.

Na de ingreep van uw trigger finger kunt u nog wat stijfheid in de hand ervaren. Houdt dit gevoel enkele weken aan, dan adviseren wij om contact op te nemen met de behandelende kliniek.

U krijgt een vervolgafspraak voor het verwijderen van de hechtingen. De hechtingen worden gemiddeld twee weken na de behandeling verwijderd.

Trigger Finger

Wordt een behandeling van een trigger finger bij DC Klinieken vergoed?

Ja. Een behandeling van een trigger finger valt onder de basisverzekering en wordt volledig door uw zorgverzekeraar vergoed als u een verwijzing van uw (huis)arts hebt. Houd wel rekening met uw eigen risico.

Meer informatie over vergoedingen bij DC Klinieken

Hebt u nog vragen over vergoedingen van zorg binnen DC Klinieken, kijk op de website onder vergoedingen of neem contact op met de financiele administratie, tel. 088 0100 937 of mail naar debiteuren@dcklinieken.nl.