Pagina voorlezen

Allergologie

Wat is allergologie?

Het specialisme allergologie richt zich op de diagnose en behandeling van een allergie. Een allergie is een onverwachte en hevige reactie op bepaalde stoffen. Deze allergische reacties kunnen variëren van mild (rode vlekken) tot heftige reacties (opzwellen). Om vast te stellen of u een allergie heeft, biedt een uitgebreide allergietest vaak uitkomst.

Allergologie in het kort

  • Een allergie is een onverwachte en hevige reactie op bepaalde stoffen.
  • Bij DC Klinieken kunt u terecht voor alle allergieën van de huid, aan de longen, aan de neus/ogen en aan de darmen.
  • Op onze vestiging in Groningen kunnen kinderen tot 18 jaar terecht bij onze kinderallergoloog.

Wachttijden

Spreekuur kinderallergologie

Allergologie bij DC Klinieken

U kunt bij ons terecht met al uw vragen en problemen die te maken hebben met een reactie van uw huid of luchtwegen. Het spreekuur allergologie is een spreekuur waar u uw klachten voorlegt aan de allergoloog. Denk daarbij aan:

 

 

Ook allergieën met klachten aan de luchtwegen, huid en maag-darmkanaal worden besproken en behandeld. Bij DC Klinieken werken allergologen nauw samen met huidartsen en voedingsdeskundigen.

 

Uw bezoek begint met een spreekuur bij de behandelend specialist. Deze bespreekt uw klachten met u en zo nodig vindt aanvullend lichamelijk onderzoek plaats. Vaak is ook een allergiehuidtest nodig. De specialist bepaalt welke allergene stoffen er getest worden. Daarna voert de praktijkassistente de allergietest uit.

 

Eventuele andere onderzoeken vinden zo mogelijk aansluitend aan de allergietest plaats. Denk aan een bloedonderzoek, longfunctieonderzoek en een gesprek met de voedingsdeskundige

Vestigingen

Bekijk locatie op de kaart

Vergoedingen

Het spreekuur allergologie valt onder de basisverzekering. Dit betekent dat het volledig door uw zorgverzekeraar wordt vergoed. U moet dan wel een verwijzing van uw (huis)arts hebben. Houd wel rekening met uw eigen risico. Voor patiënten (kinderen) tot 18 jaar geldt dit eigen risico niet.

 

Let op! Voor het specialisme allergologie zijn de tarieven landelijk relatief hoog. Dit heeft te maken met de complexiteit van de zorg. Indien u een hoog eigen risico heeft, kan het daarom zijn dat deze volledig opgaat aan dit consult. Als u eigen risico lager is, of al op is, wordt het overige bedrag vergoed door uw zorgverzekeraar. Heeft u hier vragen over? Neem dan contact op met onze zorgadministratie (zorgadministratie@dcklinieken.nl of 088 0100 937).

 

Meer over vergoedingen

 

Allergie bij kinderen

Kinderen tot 18 jaar kunnen terecht bij onze kinderallergologen voor de diagnose en behandeling van een allergie. Voor kinderallergologie kunt u terecht op de locatie Groningen.

 

Praktische informatie

Verwijzing

Om een afspraak te maken voor allergologie, hebt u een verwijzing nodig. Hebt u een of meer van deze klachten? Neem dan eerst contact op met uw huisarts. De klachten kunnen namelijk ook door andere aandoeningen veroorzaakt worden. Uw huisarts kan vermoeden dat uw klachten veroorzaakt worden door een allergie of intolerantie. Dan geeft hij u een verwijzing voor een allergologisch onderzoek bij DC Klinieken.

 

Wanneer u wordt verwezen voor een allergie op een bepaald medicijn, krijgt u een afspraak voor een intake-consult. Tijdens dit eerste consult vindt nog geen medicijntest plaats. In overleg met de specialist wordt een afspraak ingepland voor deze test.

 

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken voor allergologie? Dit kan via de website of telefonisch. Belangrijk: u heeft eerst een verwijzing van uw (huis)arts nodig. Wij zijn telefonisch bereikbaar op de volgende tijdstippen:

Dag Van Tot
Maandag 8:00 uur 20:00 uur
Dinsdag 8:00 uur 20:00 uur
Woensdag 8:00 uur 20:00 uur
Donderdag 8:00 uur 20:00 uur
Vrijdag 8:00 uur 18:00 uur
Zaterdag 9:00 uur 13:00 uur
Zondag Gesloten Gesloten

 

Bent u plots verhinderd? Zeg uw afspraak dan uiterlijk 24 uur van tevoren af. Als u niet verschijnt, of te laat afzegt, ontvangt u een rekening.

Veelgestelde vragen

  • Wordt dit onderzoek vergoed?

    Dit onderzoek valt onder de basisverzekering. Dit betekent dat deze volledig door uw zorgverzekeraar wordt vergoed als u een verwijzing van uw (huis)arts hebt. Houd wel rekening met uw eigen risico.

    Was deze informatie nuttig?

    Ja(44) Nee(1)

Afspraak maken of terugbellen

Een afspraak maken kan ook telefonisch via 088 0100 900.

Terug naar top arrow_upward
close