Dermatologie is een van onze specialismen

Wat is dermatologie?

Bij verdenking van monkeypox (apenpokken) verzoeken wij u niet naar onze centra te komen en contact op te nemen met de GGD in uw regio. Meer informatie leest u hier.

Dermatologie is een medisch specialisme dat vooral is gericht op aandoeningen van de huid, nagels en haar. De dermatoloog doet zowel de diagnostiek als de behandeling van huidziekten. Veelvoorkomende huidaandoeningen zijn eczeempsoriasis en huidkanker. De drie meest voorkomende vormen van huidkanker zijn melanoomplaveiselcelcarcinoom en basaalcelcarcinoom.


Behandelingen en onderzoeken

Huidkanker (behandeling)

Basaalcelcarcinoom, plaveiselcelcarcinoom en melanoom zijn de meest voorkomende vormen van huidkanker. Er zijn verschillende behandelingen mogelijk, waaronder stikstofapplicatie, operatieve verwijdering of photodynamische therapie. Voor het maken van een afspraak voor de behandeling van huidkanker heeft u een verwijzing nodig van een arts.

Coagulatie

Coagulatie wordt ingezet in de behandeling van kleine, oppervlakkige, goedaardige huidafwijkingen. De behandeling duurt gemiddeld tussen de 30 en 60 minuten. Na 1-2 weken vallen de behandelde huidafwijkingen als korstjes af. Na 1-2 weken vallen de behandelde huidafwijkingen er als korstjes af.

Moedervlek verwijderen

Een moedervlek is vaak een goedaardige ophoping van cellen met veel pigment. De meeste moedervlekken kunnen worden verwijderd door ze eraf te ‘schaven’ met behulp van een mesje. Het (plaatselijk) verdoven duurt maar enkele seconden.

Overmatig zweten (behandeling)

Overmatig zweten is een veelvoorkomende klacht. Daarbij kan de zweetproductie zich zo ontwikkelen dat u zelfs last ondervindt tijdens dagelijkse activiteiten.

Eczeemspreekuur

Het eczeemspreekuur is speciaal bedoeld voor patiënten met eczeemklachten, die gerelateerd kunnen zijn aan een allergie.

Proctologie

Bij klachten in het anale gebied, kunt u bij DC Klinieken terecht voor een proctologisch onderzoek. Dat is een onderzoek naar aandoeningen in en rond de anus. Daarbij onderzoekt de arts de binnenkant van het laatste deel van uw endeldarm en de anus.