Dermatologie is een van onze specialismen

Wat is dermatologie?

Dermatologie is een medisch specialisme dat vooral gericht is op aandoeningen van de huid, nagels en haar. Veel dermatologen behandelen ook spataderen (zie flebologie). De dermatoloog doet zowel de diagnostiek als de behandeling van huidziekten. Veelvoorkomende huidaandoeningen zijn eczeem, psoriasis en huidkanker. De drie meest voorkomende vormen van huidkanker zijn basaalcelcarcinoom, plaveiselcelcarcinoom en melanoom.

Behandelingen en onderzoeken

Huidkanker (behandeling)

Basaalcelcarcinoom, plaveiselcelcarcinoom en melanoom zijn de meest voorkomende vormen van huidkanker. Er zijn verschillende behandelingen mogelijk, waaronder stikstofapplicatie, operatieve verwijdering of fotodynamische therapie.

Coagulatie

Coagulatie wordt ingezet voor de behandeling van kleine, oppervlakkige, goedaardige huidafwijkingen. Met behulp van een naald en stroom worden huidafwijkingen weggebrand.

Moedervlek verwijderen

Een moedervlek is een vaak goedaardige ophoping van cellen met veel pigment. In geval van verandering van de moedervlek, kan besloten worden deze te verwijderen.

Overmatig zweten (behandeling)

Overmatig zweten is een veelvoorkomende klacht. Daarbij kan de zweetproductie zich zo ontwikkelen dat u zelfs last ondervindt tijdens dagelijkse activiteiten.

Proctologie

Bij klachten in het anale gebied, kunt u bij DC Klinieken terecht voor een proctologisch onderzoek. Dat is een onderzoek naar aandoeningen in en rond de anus. Daarbij onderzoekt de arts de binnenkant van het laatste deel van uw endeldarm en de anus.

Fotodynamische therapie

Fotodynamische therapie krijgt u bij bepaalde (begin)vormen van huidkanker, zoals basaalcelcarcinoom en actinische keratose. Het is een veilige en effectieve methode om van uw huidplekken af te komen.

Onze dermatologen

Een dermatoloog is een huidarts. Deze is gespecialiseerd in het diagnosticeren van huidaandoeningen en de behandeling ervan. Vrijwel iedereen heeft gedurende zijn of haar leven wel eens te maken met één of meerdere huidaandoeningen. Vaak zijn deze onschuldig. Als een huidziekte zich verder ontwikkelt kunt u daar veel last van hebben. Als het gaat om kwaadaardige plekjes op uw huid, kunnen die zelfs verstrekkende gevolgen hebben. Een bezoek aan een dermatologische kliniek biedt vaak uitkomst.