aA
088 0100 900
Pagina voorlezen

Dermatologie

Wat is dermatologie?

De afdeling dermatologie houdt zich bezig met aandoeningen van de huid, nagels en haar. Zowel de diagnostiek als de behandeling van huidziekten behoort tot de taken van de dermatoloog.


Veel voorkomende huidklachten zijn eczeem, psoriasis en huidkanker. De drie meest voorkomende soorten kwaadaardige huidtumoren zijn melanoom, plaveiselcelcarcinoom en basaalcelcarcinoom.

Dermatologie in het kort

  • Het doel is om huidaandoeningen te constateren, te genezen of acceptabel te maken.
  • Onder dermatologie vallen diverse onderzoeken en behandelingen zoals eczeem, psoriasis, huidinfecties en huidtumoren.
  • Bij verdenking van allergieën wordt de allergoloog ingeschakeld voor verder onderzoek en behandeling.

Dermatologie bij DC Klinieken

Er kunnen verschillende oorzaken zijn waardoor u besluit om naar dermatoloog te gaan. U wilt weten of een bepaalde aandoening aan uw huid acuut verholpen moet worden of bijvoorbeeld voor een algemeen dermatologisch consult. Bij DC Klinieken kunt u binnen dit specialisme terecht voor de volgende aandoeningen:

 

 

De specialisten van DC Klinieken voeren bovenstaande onderzoeken uit met verschillende technieken en mogelijke anesthesie (verdoving). DC Klinieken maakt gebruikt van verschillende laserapparaten, die voldoen aan de meest recente eisen van de Inspectie van de Gezondheidszorg.

De dermatoloog

De huidarts wordt ook wel dermatoloog genoemd. Deze is gespecialiseerd in diagnosticeren van huidaandoeningen en de behandeling ervan. Vrijwel iedereen heeft een of meerdere aandoeningen aan de huid, vaak zijn deze onschuldig. Als een huidziekte of andere dermatologische aandoening zich verder ontwikkelt, kan dit verstrekkende gevolgen hebben. Een bezoek aan een dermatologisch centrum biedt vaak uitkomst.

 

Vestigingen

Bekijk locatie op de kaart

Vergoedingen

De meeste dermatologische onderzoeken en behandelingen bij DC Klinieken vallen onder de basisverzekering. Dat betekent dat ze volledig door uw zorgverzekeraar worden vergoed als u een verwijzing van uw (huis)arts hebt. Houd wel rekening met uw eigen risico.

 

Meer over vergoedingen

Praktische informatie

Verwijzing

Om een afspraak te maken voor dermatologie, hebt u een verwijzing nodig.

 

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken voor het spreekuur dermatologie? Dit kan via de website of telefonisch. Belangrijk: u heeft eerst een verwijzing van uw (huis)arts nodig.

 

Wij zijn telefonisch bereikbaar op de volgende tijdstippen:

Dag Van Tot
Maandag 8:00 uur 20:00 uur
Dinsdag 8:00 uur 20:00 uur
Woensdag 8:00 uur 20:00 uur
Donderdag 8:00 uur 20:00 uur
Vrijdag 8:00 uur 18:00 uur
Zaterdag 9:00 uur 13:00 uur
Zondag Gesloten Gesloten

 

Bent u plots verhinderd? Zeg uw afspraak dan uiterlijk 24 uur van tevoren af. Als u niet verschijnt, of te laat afzegt, ontvangt u een rekening.

Veelgestelde vragen

  • Wordt deze behandeling vergoed?

    De meeste dermatologische onderzoeken en behandelingen bij DC Klinieken vallen onder de basisverzekering. Dat betekent dat ze volledig door uw zorgverzekeraar worden vergoed als u een verwijzing van uw (huis)arts hebt. Houd wel rekening met uw eigen risico.

    Was deze informatie nuttig?

    Ja(0) Nee(0)

Afspraak maken of terugbellen

Een afspraak maken kan ook telefonisch via 088 0100 900.

Terug naar top arrow_upward notifications_none