Pagina voorlezen

Dermatologie

Wat is dermatologie?

Dermatologie is een medisch specialisme dat vooral is gericht op aandoeningen van de huid, nagels en haar. De dermatoloog doet zowel de diagnostiek als de behandeling van huidziekten. Veel voorkomende huidaandoeningen zijn eczeem, psoriasis en huidkanker. De drie meest voorkomende vormen van huidkanker, zijn melanoomplaveiselcelcarcinoom en basaalcelcarcinoom.


Dermatologie in het kort

  • Bij een dermatoloog kunt u terecht met huidaandoeningen zoals eczeem, psoriasis, huidinfecties en huidtumoren.
  • Als een huidziekte of andere dermatologische aandoening zich verder ontwikkelt, kan dit verstrekkende gevolgen hebben. Een bezoek aan een dermatologische kliniek biedt vaak uitkomst.
  • De meeste dermatologische onderzoeken en behandelingen bij DC Klinieken vallen onder de basisverzekering.

 

Dermatologie bij DC Klinieken

Bij de dermatologen van DC Klinieken kunt u terecht om te laten onderzoeken of er bij u sprake is van een huidaandoening en zo ja, welke. Ook behandelen ze de eventuele aandoening. Dat geldt voor chronische én acute huidproblemen, maar ook voor bijvoorbeeld spataderen. Verder doen de dermatologen screenend onderzoek naar huidkanker en eventueel allergieonderzoek. Waar nodig gebruiken ze bij een onderzoek lokale verdoving.

De dermatoloog

Een dermatoloog is een huidarts. Deze is gespecialiseerd in diagnosticeren van huidaandoeningen en de behandeling ervan. Vrijwel iedereen heeft een of meerdere aandoeningen aan de huid. Vaak zijn deze onschuldig. Als een huidziekte of andere dermatologische aandoening zich verder ontwikkelt, kan dit verstrekkende gevolgen hebben. Een bezoek aan een dermatologische kliniek biedt vaak uitkomst.

 

Vestigingen

Bekijk locatie op de kaart

Vergoedingen

De meeste dermatologische onderzoeken en behandelingen bij DC Klinieken vallen onder de basisverzekering. Dat betekent dat ze volledig door uw zorgverzekeraar worden vergoed als u een verwijzing van uw (huis)arts hebt. Houd wel rekening met uw eigen risico.

 

Meer over vergoedingen

Praktische informatie

Verwijzing

Om een afspraak te maken voor dermatologie, hebt u een verwijzing nodig.

 

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken voor het spreekuur dermatologie? Dit kan via de website of telefonisch. Belangrijk: u heeft eerst een verwijzing van uw (huis)arts nodig.

 

Wij zijn telefonisch bereikbaar op de volgende tijdstippen:

Dag Van Tot
Maandag 8:00 uur 20:00 uur
Dinsdag 8:00 uur 20:00 uur
Woensdag 8:00 uur 20:00 uur
Donderdag 8:00 uur 20:00 uur
Vrijdag 8:00 uur 18:00 uur
Zaterdag 9:00 uur 13:00 uur
Zondag Gesloten Gesloten

 

Bent u plots verhinderd? Zeg uw afspraak dan uiterlijk 24 uur van tevoren af. Als u niet verschijnt, of te laat afzegt, ontvangt u een rekening.

Veelgestelde vragen

  • Wordt deze behandeling vergoed?

    De meeste dermatologische onderzoeken en behandelingen bij DC Klinieken vallen onder de basisverzekering. Dat betekent dat ze volledig door uw zorgverzekeraar worden vergoed als u een verwijzing van uw (huis)arts hebt. Houd wel rekening met uw eigen risico.

    Was deze informatie nuttig?

    Ja(1) Nee(1)

Afspraak maken of terugbellen

Een afspraak maken kan ook telefonisch via 088 0100 900.

Terug naar top arrow_upward
close