• Behandeling
  • Praktische informatie
  • Vergoeding

Vaatlaserbehandeling

Wat is een vaatlaserbehandeling?

Een vaatlaserbehandeling is een zuivere lichtbundel die door de bovenste huidlaag heengaat en de ondergelegen bloedvaten dichtschroeit. De gebruikte lichtbundel kan worden ingesteld om de diepte van het licht te bepalen en daarmee op een effectieve manier de afwijking te behandelen.

Geen verwijzing nodig

Een vaatlaserbehandeling valt onder de niet-verzekerde zorg en dient u zelf te betalen. Omdat u geen verwijzing nodig heeft, kunt u ons direct bellen voor een afspraak.

Het spreekuur

Voor de behandeling vindt een intake gesprek plaats met de laserspecialist dat 35,- euro* kost. Aan de hand hiervan wordt in overleg met u een passend behandelplan opgesteld. *Deze 35,- euro worden verrekend met de eerste behandeling. Tijdens dit gesprek krijgt u uitgebreid de gelegenheid om uw wensen kenbaar te maken en vragen te stellen. U krijgt een eerlijk advies en een zo volledig mogelijk beeld van de behandeling en de periode erna. Deze informatie wordt bovendien op schrift gesteld in de vorm van een behandelovereenkomst en instructies voor de voor- en nazorg.

De laserspecialiste bepaalt tijdens dit eerste consult of en welke behandeling voor u geschikt is. Verder wordt gekeken of uw verwachtingen overeenstemmen met de resultaten van de couperose behandeling.

De behandeling

Tijdens de vaatlaserbehandeling wordt een laserstraal op de huid gericht. De laserstraal vernietigt selectief bloedvaten in de huid, waarbij de omliggende weefsels gespaard blijven. Bij deze laserbehandeling worden de adertjes van buitenaf, door de energie van het laserlicht, sterk verhit waardoor ze beschadigd raken.

Bij DC Klinieken vinden vaatlaserbehandelingen plaats met een Mydon vaatlaser, dat speciaal ontworpen om kleine hinderlijke spatadertjes op een efficiënte manier te verwijderen.

Gedurende de behandeling moet door iedereen die in de behandelruimte aanwezig is, een speciale bril worden gedragen die de ogen tegen het licht moet beschermen.

Vaatlaserbehandeling

Afspraak maken

Voor een vaatlaserbehandeling kunt u altijd een afspraak maken. Voor het maken van een afspraak hebt u geen verwijzing nodig. U kunt ons direct bellen voor een afspraak: 088 0100 900. Kijk hier voor onze telefonische bereikbaarheid.

Voor de afspraak

Wij verzoeken u vriendelijk 10 minuten eerder aanwezig te zijn. U kunt zich dan melden bij onze balie.

Belangrijk

  • Onmiddellijk na de behandeling zal er een blauwgrijze verkleuring van de huid optreden. Dit verdwijnt meestal binnen twee weken.
  • Door de laserbehandeling raken de vaatjes permanent beschadigd en deze komen dus niet meer terug. Wel is het zo dat de aanleg om deze kleine spatadertjes te ontwikkelen niet wordt behandeld. In de loop der jaren kunnen er dus weer nieuwe kleine spatadertjes ontstaan. Er is geen bezwaar deze dan opnieuw te behandelen.
  • In sommige gevallen dient de behandeling te worden herhaald. Het aantal behandelingen hangt af van de grootte, de aard, de leeftijd en de mate van de rode kleur van het huidletsel. Een garantie kan vooraf nooit gegeven worden.

Vaatlaserbehandeling

Kijkt u op de website onder vergoedingen of tarieven binnen DC Klinieken als u hier vragen over heeft . Ook kunt u hierover contact opnemen met de financiële administratie via het telefoonnummer 088 0100 937 of mailen naar debiteuren@dcklinieken.nl.