Sionsberg maakt doorstart; DC Klinieken start diagnostisch centrum in Sionsberg 2.0

Publicatiedatum:

Na het faillissement van stichting zorggroep Pasana (afgelopen november), was de toekomst van ziekenhuis De Sionsberg onzeker. Het aantal patiënten liep al jaren terug en sinds 2012 was het eigen vermogen negatief.

De curatoren hebben nu voor een doorstart van De Sionsberg gekozen, in de vorm van een nieuw zelfstandig transmuraal centrum. Het initiatief hiertoe is genomen door mw. A.J. Huizenga van zorginstelling ZuidOostZorg, samen met DC Klinieken en Cardiologie Centra Nederland. DC Klinieken zal in het nieuwe centrum een diagnostisch centrum starten. Ook komt er een cardiologische polikliniek, huisartsenzorg en een anderhalvelijnscentrum.

Voor het nieuwe plan is onder meer gekozen omdat een groot aantal FTE (80 tot 100 banen) behouden blijft en omdat het centrum voldoende aanbod van welzijn en zorg in de regio garandeert. Daarnaast heeft zorgverzekeraar De Friesland toegezegd er zorg in te zullen kopen.

De overdracht van de curatoren naar de nieuwe eigenaren vindt plaats in de week van 12 januari 2015, waarna er begonnen kan worden met de vervulling van de eerste functies.  Na de Sionsbergdag van 17 januari wordt  op 19 januari een persconferentie gehouden waar de verdere invulling van de plannen zal worden geschetst.

DC Klinieken heeft het volste vertrouwen in dit nieuwe centrum en kijkt ernaar uit om samen met de overige partijen hoogwaardige zorg aan te bieden in een deel van Friesland.