Blog11 maart 2024

Een kijkje in de keuken bij DC Klinieken Apeldoorn

“Dat je mensen in zo’n korte tijd kunt helpen is echt heel fijn”, antwoordt verpleegkundige Melissa op de vraag wat haar werk zo leuk maakt. Al vijf jaar is ze verpleegkundige bij DC Klinieken Apeldoorn. Hier kunnen patiënten terecht voor maag- en darmonderzoeken. Wanneer zo’n onderzoek nodig is, wil een patiënt het liefste zo snel mogelijk weten wat er aan de hand is en de beste zorg ontvangen. Samen met haar collega’s staat Melissa iedere dag klaar om deze goede zorg te bieden. Ze vertelt erover met haar collega’s verpleegkundige Enid en zorgondersteuner Jeroen.

 

“Patiënten voelen zich op hun gemak”

“Patiënten zeggen regelmatig hoe fijn ze het hier vonden en hoe ontspannen de sfeer hier is. Dat is gewoon leuk om te horen, daar doe je het eigenlijk voor”, vertelt Enid. Ook Melissa hoort dat regelmatig terug: “Hoewel patiënten hier kort aanwezig zijn, kun je echt iets voor ze betekenen die dag. Je wordt hier als persoon gezien en niet als nummer. De artsen denken met de patiënt mee en sturen een patiënt nooit zomaar naar huis zonder advies. Dat is een mooi stukje extra aandacht.” Ondanks dat Jeroen zelf minder direct contact met de patiënten heeft, ziet hij dit ook: “Het is allemaal wat persoonlijker, knusser en kleinschaliger. Patiënten voelen zich toch meer op hun gemak en worden heel erg vriendelijk behandeld door alle medewerkers.”

 

Korte wachttijden

“Mensen zijn vaak heel verbaasd over onze korte wachttijden. Patiënten zeggen regelmatig tegen ons dat als ze ergens anders heen hadden gemoeten, ze over een halfjaar nog niet aan de beurt zouden zijn geweest, maar dat bij ons alles in een week geregeld was. Dat je mensen in zo’n korte tijd kunt helpen en ze daar zo dankbaar voor zijn, is echt heel fijn,” vertelt Melissa. Enid vult aan: “We hebben de tijd en aandacht. Patiënten kunnen de arts ook altijd nog spreken na het onderzoek en worden niet zomaar naar huis gestuurd.”

 

“Als huisarts is het fijn om snel te weten waar je patiënt aan toe is”

Volgens Melissa is die snelle wachttijd ook voor huisartsen een voordeel. “Als huisarts wil je ook snel weten waar je patiënt aan toe is en waar je dus zelf ook als huisarts aan toe bent. Dat geldt ook voor de tijd en aandacht. Die wil je als huisarts natuurlijk ook goed hebben voor je patiënten.” Enid vervolgt: “We hebben zelfs wel eens een patiënt gehad die zelf huisarts was en hier naartoe kwam omdat hij van zijn patiënten had terug gehoord dat ze zo fijn geholpen waren. Dat is heel leuk om te horen.”

 

 

“De artsen denken met de patiënt mee en sturen patiënten nooit zomaar naar huis zonder advies”

Verpleegkundige Melissa

 

Een ontspannen sfeer

Als er één ding is waar Enid, Jeroen en Melissa het over eens zijn, is dat DC Klinieken Apeldoorn een fijne plek is voor zowel patiënten, als personeel. “Er heerst niet alleen een hele ontspannen sfeer voor patiënten, maar ook voor ons. Er is hier tijd om aan je patiënten te besteden,” vertelt Enid. Voor Melissa was dat een van de redenen om vijf jaar geleden de overstap te maken naar DC Klinieken. “Waar ik eerder werkte was altijd veel onrust en minder tijd en aandacht voor de patiënten. Hier heb ik die tijd wel en heerst er geen hiërarchische sfeer. Bovendien heb ik hier geen bereikbaarheidsdiensten of onregelmatige diensten. Dat is nog een reden dat ik bij DC Klinieken ben gaan werken. Het geeft veel rust voor de thuissituatie.”

 

Een hecht team

Voor Jeroen was die motivatie net iets anders: “Na mijn facilitaire opleiding ben ik hier begonnen als facilitair medewerker. Ik dacht toen echt wat doe ik hier, want zorg was helemaal niets voor mij. Ik wist nog net het verschil tussen mijn hand en voet, maar ik ben er uiteindelijk een beetje ingerold. Mijn taken werden uitgebreid en ik kreeg er steeds meer interesse in. Uiteindelijk heb ik een hele leuke baan, ga ik met veel plezier naar werk en ben ik gebleven.” Dat ligt volgens hem ook voor een groot deel aan het team. “We hebben een hecht team. Of je nou achter de balie zit of op de scopie werkt; we werken goed samen en betrekken elkaar overal bij.” Melissa vult aan: “Wanneer het serieus moet dan is het serieus, maar we zijn ook in voor een lolletje op gepaste wijze. Je merkt dat dit ook een positief effect heeft op de patiënt. We lossen dingen samen op en dat vangen patiënten op.”

 

Verzekerd van goede zorg bij DC Klinieken Apeldoorn

Tijd is kostbaar, vooral als het om je gezondheid gaat. Bij DC Klinieken hebben wij daarom korte wachttijden, zodat patiënten nooit lang in onzekerheid zitten. Onze ervaren zorgmedewerkers helpen graag met persoonlijke aandacht. Patiënten kunnen bij ons terecht voor maag- en darmonderzoeken en proctologie. DC Klinieken heeft contracten met alle zorgverzekeraars. Dat betekent dat vrijwel alle zorg vergoed wordt. Net als in het ziekenhuis.

Terug naar boven