Hoe ziet een orthopedische operatie bij DC Klinieken Lairesse eruit?

Publicatiedatum:

Hoe ziet een orthopedische operatie bij DC Klinieken Lairesse eruit?

 Stel u heeft een afspraak voor een orthopedische ingreep bij DC Klinieken Lairesse, wat kunt u dan verwachten? Operatieassistent Casper Buijsmann legt uit hoe een gemiddelde behandeling eruitziet.

De overgrote meerderheid van de operaties bij DC Klinieken Lairesse zijn orthopedische. Knie-kijkoperaties, voorstekruisbandreconstructies, schouderoperaties en ga zo maar door. En binnenkort ook enkel- en voetoperaties. Voordat een operatie plaatsvindt, is een patiënt al minimaal één keer bij DC Klinieken Lairesse geweest, zo vertelt Casper Buijsmann. “Via bijvoorbeeld de huisarts wordt iemand naar ons verwezen. Hij of zij komt dan eerst op het spreekuur. Als besloten wordt tot een operatie, is nog een preoperatief consult nodig. Dan bespreekt de anesthesieverpleegkundige met de patiënt diens gezondheid, medicijngebruik en BMI, en dergelijke zaken. Wanneer een operatie is ‘goedgekeurd’ plannen we samen met de patiënt een datum voor de operatie.”

Ruggenprik of narcose
Op de dag van de operatie zelf is één ding extreem belangrijk, benadrukt Buijsmann. “Een patiënt moet nuchter zijn, mag dus niet eten of drinken voorafgaand aan de operatie. Uit zenuwen drinkt iemand nog wel eens een kopje koffie, maar dan moeten we de operatie met een aantal uren uitstellen vanwege de risico’s die dit met zich meebrengt. Bij een operatie moet je echt nuchter zijn.” Vlak voor een operatie is het tijd voor de verdoving. In overleg met de patiënt is dit ofwel een ruggenprik, ofwel algehele narcose. Dan vindt de operatie plaats, waarna de patiënt rustig bijkomt op de uitslaapkamer. “Iemand kan altijd dezelfde dag weer naar huis,” aldus Buijsmann. De korte wachtlijsten van DC Klinieken voor een operatie worden vaak geroemd, maar volgens Buijsmann is er meer. “Uit de tevredenheidsonderzoeken blijken patiënten de tosti’s die ze krijgen na de operatie erg op prijs te stellen! Een ander belangrijk voordeel van DC Klinieken is dat mensen bij ons de medicatie na een operatie direct kunnen meekrijgen, dankzij de apotheek die sinds kort in ons centrum is gevestigd.”