aA
Pagina voorlezen

Ik ben slechtziend. Hoe kan ik de tekst in het patiëntenportaal vergroten?

In de rechterbovenhoek van de informatieblokken ziet u een vergrootbutton (de diagonale pijltjes). Door hierop te klikken ziet u het blok in een vergrote weergave. U komt weer terug in de originele weergave door op de verkleinbutton (het kruis) te klikken.  

Een medewerker van het Service- en Informatiecentrum stuurt u een uitnodiging voor het portaal. In deze e-mail staat een link waarmee u uw account kunt activeren. Soms komt het voor dat een medewerker op locatie u toegang geeft tot het portaal. Om een account aan te maken heeft u een e-mailadres en mobiel telefoonnummer nodig.

Bij het inloggen vult u uw gebruikersnaam en wachtwoord in. Voor de veiligheid sturen wij u via sms een verificatiecode toe. Dit is een 6-cijferige code die u invult op het inlogscherm. Zo kunnen wij controleren of u het echt bent. Deze dubbele controle heet tweefactorauthenticatie en is wettelijk verplicht.

Mijn DC Klinieken is een beveiligd patiëntenportaal. Wij maken gebruik van een 2-factorauthenticatie. Dit betekent dat u na het invoeren van uw gebruikersnaam en wachtwoord, ter controle ook een verificatiecode moet invullen. Deze ontvangt u per sms. Dit is een extra stap om uw identiteit te controleren en is wettelijk verplicht. 

Dat klopt. Ons vernieuwde patiëntenportaal heeft geen mobiele app meer. U kunt het portaal wel gewoon gebruiken via uw mobiele telefoon. Ga daarvoor naar mijn.dcklinieken.nl en log in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  

U heeft een account nodig om vragenlijsten in te vullen die van belang zijn voor uw behandeling. Daarnaast vindt u in het patiëntenportaal (een deel van) uw medische gegevens, documenten zoals een brief van uw (huis)arts en een overzicht van uw afspraken. 

Mijn DC Klinieken is een patiëntenportaal. Dat is een beveiligde online omgeving waar u informatie kunt vinden over uw zorg bij DC Klinieken. Denk aan uitslagen van onderzoeken, uw medicatieoverzicht, uw afspraken, vragenlijsten en brieven van uw (huis)arts.

Wij gaan uiterst zorgvuldig met uw persoons- en medische gegevens om. Lees hier meer over ons privacybeleid.

Wij gaan uiterst zorgvuldig om met uw persoons- en medische gegevens. DC Klinieken voldoet aan de normen voor het uitwisselen van medische gegevens op internet. Uw account in ons patiëntenportaal bevat gevoelige informatie, log daarom altijd uit als u klaar bent.

U kunt u een afspraak maken door te bellen met ons Service- en Informatiecentrum via 088 0100 900.

Terug naar boven