aA
Pagina voorlezen

Wat betekent PROMs?

Binnen de pijnzorg maken we gebruik van vragenlijsten waarin wij u onder andere vragen naar uw kwaliteit van leven. U vult deze vragenlijsten voor, tijdens en na uw behandeling in. Wij noemen deze vragenlijsten PROMs, wat staat voor Patient Reported Outcome Measures. Dus patiënt gerapporteerde uitkomst metingen. Uw antwoorden op de gestelde vragen geven ons inzicht in de effectiviteit van de behandeling.  

In het patiëntenportaal staan gegevens die bij ons bekend zijn en die relevant zijn voor uw behandeling. Zoals een overzicht van de voorgeschreven medicijnen of een brief naar uw (huis)arts. U kunt in het portaal ook vragenlijsten invullen in het kader van uw behandeling. 

Een medewerker van het Service- en Informatiecentrum stuurt u een uitnodiging voor het portaal. In deze e-mail staat een link waarmee u uw account kunt activeren. Soms komt het voor dat een medewerker op locatie u toegang geeft tot het portaal. Om een account aan te maken heeft u een e-mailadres en mobiel telefoonnummer nodig.

Wij gaan uiterst zorgvuldig en vertrouwelijk om met uw gegevens. Dit geldt zowel voor het registreren, opslaan en beschikbaar stellen van uw gegevens. Uw gegevens worden altijd door gecertificeerde partijen opgeslagen. Uw antwoorden op vragenlijsten worden gehanteerd met inachtneming van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en het Privacy Reglement. De persoonskenmerken en uitkomsten van de door u ingevulde vragenlijsten zijn alleen in te zien door u en uw behandelaar. De anonieme gegevens uit de vragenlijsten kunnen worden verstrekt aan kwaliteitsregistraties, patiëntenorganisaties, de overheid, toezichthouders en zorgverzekeraars, ten behoeve van kwaliteitsverbetering. Vragen over deelname aan het onderzoek kunt u stellen aan de zorgverlener.

U heeft een account nodig om vragenlijsten in te vullen die van belang zijn voor uw behandeling. Daarnaast vindt u in het patiëntenportaal (een deel van) uw medische gegevens, documenten zoals een brief van uw (huis)arts en een overzicht van uw afspraken. 

Ons patiëntenportaal is recentelijk vernieuwd. Om in te loggen moet u eerst een nieuw wachtwoord aanmaken. Klik daarvoor op ‘wachtwoord vergeten’ en volg de stappen. Uw gebruikersnaam is het e-mailadres dat bij ons bekend is. Vervolgens moet u een verificatiecode invullen. Deze ontvangt u per sms op het mobiele nummer dat bij ons bekend is. Lukt het nog steeds niet? Neem dan contact op met ons Service- en Informatiecentrum via 088 0100 900.

U vult de vragenlijst in voor, tijdens en na uw pijnbehandeling bij DC Klinieken. Met uw antwoorden krijgen wij inzicht in uw gezondheid en kwaliteit van leven, op drie belangrijke momenten. U krijgt hiervoor drie keer een e-mail met daarin het verzoek de vragenlijst in te vullen. Als u op de link klikt gaat u naar ons patiëntenportaal Mijn DC Klinieken. U logt in met uw gebruikersnaam (e-mailadres) en wachtwoord

De vragenlijst pijnzorg is een belangrijk onderdeel van uw pijnbehandeling. U vult de vragenlijst op meerdere momenten in: voor, tijdens en na uw behandeling bij DC Klinieken. Op deze manier kunnen wij meten of de behandeling die u ontvangt, een positieve invloed heeft op uw gezondheid en kwaliteit van leven. We vergelijken namelijk uw antwoorden en zien zo hoe uw gezondheid was voor, tijdens en na de behandeling. De uitkomsten helpen ons ook de juiste behandeling voor u te kiezen of deze aan te passen indien nodig.

Binnen de pijnzorg maken we gebruik van vragenlijsten waarin wij u onder andere vragen naar uw kwaliteit van leven. U vult deze vragenlijsten voor, tijdens en na uw behandeling in. Uw antwoorden geven ons inzicht in de effectiviteit van onze behandelingen en geven ons informatie over hoe het gaat met uw gezondheid. De uitkomsten van de vragenlijsten helpen ons ook de juiste behandeling voor u te kiezen. Of uw antwoorden laten ons zien dat uw behandeling iets bijgesteld moet worden.

Het kan zijn dat u een verplichte vraag nog niet heeft beantwoord. Druk rechtsboven op de knop ‘versturen’. Dan komt u op de pagina uit met de verplichte vraag, deze is dan rood gemarkeerd. Als u deze invult, kunt u de vragenlijst wel versturen.

Terug naar boven