• Behandeling
  • Praktische informatie
  • Vergoeding

Allergie-onderzoek

Wat houdt een allergie-onderzoek in?

Een allergie-onderzoek is bedoeld voor patiënten met uiteenlopende klachten veroorzaakt door een allergische reactie. Tijdens dit onderzoek worden verschillende behandelmethoden toegepast om te onderzoeken welke oorzaken de allergische reactie te achterhalen. Een allergie-onderzoek wordt verricht voor contactallergenen, bijvoorbeeld cosmetica, parfum of conserveringsmiddelen, of bij verdenking op hooikoorts, pollenallergie of allergie huisdieren.

Spreekuur dermatologie

Allergie-onderzoek wordt gehouden na bezoek aan de dermatoloog tijdens het spreekuur dermatologie. Deze heeft na het intakegesprek met u een diagnose gesteld en besloten tot allergie-onderzoek.

Het onderzoek

Tijdens een allergie-onderzoek kunnen verschillende behandelmethoden worden toegepast, zoals:

Plakproeven: met plakproeven bekijkt de specialist of u allergisch bent voor stoffen waarmee de huid in contact komt. Door middel van pleisters worden deze stoffen op de huid aangebracht.

Priktesten: van de stoffen waarbij verdenking is dat u er overgevoelig voor bent is een oplossing gemaakt waarvan een druppel onder uw onderarm wordt geplaatst via een klein naaldje.

Uitslag naar uw (huis)arts

De uitslagen van het allergie-onderzoek worden binnen 24 uur na het onderzoek naar uw verwijzende (huis)arts gestuurd.

Allergie-onderzoek

Afspraak maken

Voor het spreekuur dermatologie moet u altijd een afspraak maken. Voor het maken van een afspraak hebt u een verwijzing nodig. U kunt ons direct bellen voor een afspraak: 088 0100 900.

Wij zijn telefonisch bereikbaar van:

  • Maandag t/m donderdag van 8:00 tot 20:00 uur
  • Vrijdag van 8:00 tot 18:00 uur
  • Zaterdag van 9:00 tot 13:00 uur

Voor de afspraak

Wij verzoeken u vriendelijk 10 minuten eerder aanwezig te zijn. U kunt zich dan melden bij onze balie.

Wilt u svp onderstaande documenten meenemen:

Allergie-onderzoek

Wordt allergie-onderzoek bij DC Klinieken vergoed?

Ja. Allergie-onderzoek valt onder het spreekuur dermatologie en wordt volledig door uw zorgverzekeraar vergoed als u een verwijzing van uw (huis)arts hebt. Houd wel rekening met uw eigen risico.

Meer informatie over vergoedingen bij DC Klinieken

Hebt u nog vragen over vergoedingen van zorg binnen DC Klinieken, kijk dan op de website onder vergoedingen. Of neem contact op met de financiële administratie via het telefoonnummer 088 0100 937 of mail naar debiteuren@dcklinieken.nl.