• Behandeling
  • Praktische informatie
  • Vergoeding

Röntgenonderzoek

Wat is een röntgenonderzoek?

Bij een röntgenonderzoek worden foto’s gemaakt met behulp van röntgenstraling. Hierdoor worden de harde delen van het lichaam (zoals botten) zichtbaar en kunnen fracturen en bepaalde andere afwijkingen vast worden gesteld.

Verwijzing van uw huisarts

In overleg met uw (huis)arts is er besloten om een röntgenonderzoek te ondergaan. Bij DC Klinieken kunt u meestal binnen een dag, soms zelfs op dezelfde dag, terecht voor het röntgenonderzoek.

Het onderzoek

De laborant haalt u op uit de wachtkamer en begeleidt u naar de kleedkamer. Hier moet u zich uitkleden; de laborant vertelt u welke kledingstukken u dient uit te trekken. Als u bent omgekleed, loopt u naar de röntgenkamer.

De laborant(e) voert het onderzoek uit en zal u op de juiste positie bij het röntgenapparaat plaatsen. Het onderzoek kan zowel liggend als staand worden uitgevoerd, dit is afhankelijk van de te onderzoeken lichaamsdelen. Dit zijn niet altijd de meest comfortabele houdingen. De laborant(e) kijkt of de foto’s goed gelukt zijn, soms zijn aanvullende foto’s nodig. Als alle foto’s technisch goed zijn kunt u naar huis.

De foto’s van het röntgenonderzoek worden vervolgens op een ander tijdstip beoordeeld door de radioloog. Om de radioloog in staat te stellen de foto’s goed te beoordelen, is het nodig dat de laborant(e) u in verschillende houdingen plaatst.

De uitslag

De uitslag van het röntgenonderzoek wordt binnen 24 uur verstuurd naar de arts die het onderzoek heeft aangevraagd. Hij of zij zal u verder informeren.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over röntgenonderzoek of een afspraak inplannen? Neem dan direct contact met ons op of klik op de vestigingen aan de rechterzijde.

Röntgenonderzoek

Afspraak maken

Voor het maken van een afspraak hebt u een verwijzing nodig van een arts. Als u die hebt, kunt u ons bellen voor een afspraak: 088 0100 900.

Wij zijn telefonisch bereikbaar van:

  • Maandag t/m donderdag van 8:00 tot 20:00 uur
  • Vrijdag van 8:00 tot 18:00 uur
  • Zaterdag van 9:00 tot 13:00 uur

Mocht u een gemaakte afspraak toch niet na kunnen komen, zeg deze dan telefonisch en minstens 24 uur van tevoren af. Als u niet verschijnt of te laat afzegt, ontvangt u een rekening.

Voor de afspraak

Wij verzoeken u vriendelijk 10 minuten eerder aanwezig te zijn. U kunt zich dan melden bij onze balie. Wat moet u meenemen en bij de balie laten zien?:

Zwangerschap

Als u zwanger bent, of denkt te zijn, neem dan vóór het onderzoek contact op met de arts die het onderzoek heeft aangevraagd. Tijdens de zwangerschap raden wij het maken van röntgenfoto’s af.

Röntgenonderzoek

Wordt röntgenonderzoek bij DC Klinieken vergoed?

Ja. Röntgenonderzoek valt onder de basisverzekering en wordt volledig door uw zorgverzekeraar vergoed als u een verwijzing van uw (huis)arts hebt. Houd wel rekening met uw eigen risico.

Meer informatie over vergoedingen bij DC Klinieken

Hebt u nog vragen over vergoedingen van zorg binnen DC Klinieken, kijk dan op de website onder vergoedingen. Of neem contact op met de financiële administratie via het telefoonnummer 088 0100 937 of mail naar debiteuren@dcklinieken.nl.