Maag- en darmonderzoek

Wat houdt het specialisme maag- en darmonderzoek in?

Het specialisme Maag- en darmonderzoek omvat verschillende onderzoeken voor slokdarm, maag, twaalfvingerige darm en dikke darm.
Bij DC Klinieken kunt u terecht de volgende onderzoeken:

Daarnaast is DC Klinieken een van de gecontracteerde ziekenhuizen en centra die het Bevolkingsonderzoek darmkanker mogen uitvoeren.
Onze onderzoeken gaan altijd via een verwijzing van de huisarts. Het is tevens van belang dat het centrum vooraf op de hoogte is van uw medicatiegebruik.

Maag-Darm-Leverziekten 

Het specialisme Maag- en darmonderzoek is onderdeel van het specialisme Maag-Darm-Leverziekten (MDL), ook wel gastro-enterologie genoemd. Dit specialisme omvat de diagnostiek en behandeling van ziekten van de spijsverteringsorganen. Bij DC Klinieken worden geen leveronderzoeken uitgevoerd, waardoor wij de naamgeving hebben beperkt tot ‘Maag- en darmonderzoek’.

De MDL-arts

De specialist binnen het Maag-Darm-Leverziekten specialisme heet een MDL-arts. Deze is gespecialiseerd in alle aandoeningen rondom de spijsverteringsorganen, van verstoppingen tot alvleesklierkanker.  Bij DC Klinieken hebben de MDL-artsen zich toegelegd in het opsporen van ontstekingen, zweren, bloedingen of gezwellen in de darmen en maag.

Dagbehandeling

Bij DC Klinieken kunt u de darmonderzoeken ondergaan met een roesje. Hierdoor wordt de behandeling dragelijker en ervaart u deze onderzoeken als minder zwaar. Onze centra die deze onderzoeken uitvoeren, zijn uitgerust met een dagbehandeling. Deze aparte afdeling is speciaal opgezet om u in een veilige omgeving op een rustige en verantwoorde wijze bij te laten komen van het onderzoek.