aA
088 0100 900
Pagina voorlezen

Infectieziekten

Infectieziekten in het kort

  • Infectieziekten is het specialisme gericht op infecties en ziekten die worden veroorzaakt door bacteriën, virussen en schimmels.
  • Behandelingen bij DC Klinieken zijn vooral gericht op hiv en soa’s.
  • Bij DC Klinieken kunt u vaak binnen een dag terecht op deze afdeling.

Wachttijden

Behandeling infectieziekten bij DC Klinieken

Infectieziekten is het specialisme dat is gericht op bestrijding van infecties en ziekten die worden veroorzaakt door bacteriën, virussen en schimmels. Bij DC Klinieken kunt u snel terecht voor een effectieve behandeling tegen hiv of soa’s in een kleinschalige en persoonlijke setting. Bij DC Klinieken zijn speciale afdelingen onder het specialisme infectieziekten, namelijk gericht op de behandeling van hiv en een soa-poli.

 

Hiv-behandelcentrum

 

De afdeling waar het specialisme infectieziekten wordt uitgevoerd, is het hiv-behandelcentrum. Deze afdeling is gespecialiseerd in infectieziekten en heeft een effectieve aanpak om diverse aandoeningen op te sporen en te behandelen.

 

Met een verwijzing van uw huisarts zien wij mensen met uiteenlopende klachten en aandoeningen. Onze patiënten worden in een vertrouwde en anonieme omgeving binnen twee dagen geholpen.

 

SOA-poli

 

Bij DC Klinieken Lairesse kunt u zich laten testen op seksueel overdraagbare aandoeningen, vaak soa’s genoemd.

 

Bij ons kunt u anoniem laten testen of u mogelijk een geslachtsziekte hebt. Iedereen die dat wil kan bij ons terecht voor een soa consult.

 

De internist-infectioloog

De specialist van infectieziekten heet een internist-infectioloog. Deze behandelt diverse ziektebeelden, met verschillende oorzaken, zoals een schimmel, bacterie, virus of een parasiet. De internist-infectioloog geeft patiënten adviezen over het gebruik van antibiotica, maar ook adviezen als patiënten problemen ervaren met het immuunsysteem.

 

 

Vestigingen

Bekijk locatie op de kaart

Vergoeding infectieziekten

 

De behandelingen onder infectieziekten bij DC Klinieken vallen gedeeltelijk onder de basisverzekering. Basiszorg wordt alleen vergoed als u een verwijzing heeft van uw (huis)arts. Houd wel rekening met uw eigen risico.

 

Meer over vergoedingen

Praktische informatie

 

Wilt u een afspraak maken of meer informatie over dit specialisme en de mogelijkheden? Neem dan contact met op de afdeling infectieziekten:

 

Veelgestelde vragen

  • Wordt HIV-zorg vergoed?

    De behandelingen onder infectieziekten bij DC Klinieken vallen gedeeltelijk onder de basisverzekering. Basiszorg wordt alleen vergoed als u een verwijzing heeft van uw (huis)arts. Houd wel rekening met uw eigen risico.

    Was deze informatie nuttig?

    Ja(0) Nee(0)

Terug naar top arrow_upward