aA
088 0100 900
Pagina voorlezen

Infectieziekten

Infectieziekten in het kort

  • Infectieziekten is het specialisme gericht op infecties en ziekten die worden veroorzaakt door bacteriën, virussen en schimmels.
  • Behandelingen bij DC Klinieken zijn vooral gericht op hiv en soa’s.
  • Bij DC Klinieken kunt u vaak binnen een dag terecht op deze afdeling.

Wachttijden

Behandeling infectieziekten bij DC Klinieken

Infectieziekten zijn een verzamelnaam voor infecties die veroorzaakt worden door virussen, bacteriën, schimmels of gisten. Bij DC klinieken is een speciale afdeling, het hiv behandelcentrum, waar je terecht kunt voor een behandeling van hiv en soa’s in een kleinschalige en persoonlijke setting. Daarnaast wordt in sommige situaties hepatitis behandeld en is er een aparte poli voor de vroege opsporing van anuskanker.

 

Hiv-behandelcentrum

 

Binnen DC Klinieken wordt het specialisme infectieziekten uitgevoerd door het hiv-behandelcentrum. Dit centrum is gespecialiseerd in hiv en soa’s en behandelt in sommige situaties ook hepatitis. Er wordt gewerkt vanuit een eigen visie op hiv-zorg die zich vertaald in een persoonlijke en aandachtige behandeling. Met een verwijzing van je huisarts kun je binnen een paar dagen gezien worden.

 

SOA-poli

 

Bij DC Klinieken Lairesse kunt u zich laten testen op seksueel overdraagbare aandoeningen, vaak soa’s genoemd.

 

Bij ons kunt u anoniem laten testen of u mogelijk een geslachtsziekte hebt. Iedereen die dat wil kan bij ons terecht voor een soa consult.

 

Het team

Het hiv-behandelcentrum heeft een vast team van betrokken en deskundige internisten, verpleegkundigen en assistentes. Er wordt verder gekeken dan alleen naar hiv. Alle aspecten die horen bij een leven met hiv worden besproken. Niet alleen de medische kant krijgt aandacht, ook bij de psychosociale zaken wordt stilgestaan. Dankzij de unieke samenwerking met Amsterdam UMC, huisartsen en andere partners wordt zoveel mogelijk gestreefd naar de beste aanpak.

 

 

 

Vestigingen

Bekijk locatie op de kaart

Vergoeding infectieziekten

 

De behandelingen onder infectieziekten bij DC Klinieken vallen onder de basisverzekering. Basiszorg wordt alleen vergoed als u een verwijzing heeft van uw (huis)arts. Houd wel rekening met uw eigen risico.

 

Meer over vergoedingen

Praktische informatie

 

Wilt u een afspraak maken of meer informatie over dit specialisme en de mogelijkheden? Neem dan contact met op de afdeling infectieziekten:

 

Veelgestelde vragen

  • Wordt HIV-zorg vergoed?

    De behandelingen onder infectieziekten bij DC Klinieken vallen gedeeltelijk onder de basisverzekering. Basiszorg wordt alleen vergoed als u een verwijzing heeft van uw (huis)arts. Houd wel rekening met uw eigen risico.

    Was deze informatie nuttig?

    Ja(0) Nee(0)

Terug naar top arrow_upward notifications_none