Flebologie (spataderen)

Wat zijn spataderbehandelingen?

Spataderbehandelingen wordt als specialisme flebologie omschreven en is het medisch specialisme dat zich bezig houdt met aandoeningen van het aderlijke bloedstelsel, waaronder spataderen.

De behandelingen voor spataderen variëren van bestrijding door middel van inspuitingen tot het operatief verwijderen van de spataderen.

De specialisten

Er zijn verschillende specialisten werkzaam binnen DC Klinieken die zich bezighouden met de behandeling van spataderen; dermatologen, vaatchirurgen, flebologen en cosmetisch artsen. Bij DC Klinieken houden zij zich bezig met een diversiteit van behandelingen van de spataderen, zowel cosmetische ingrepen als medisch/functionele ingrepen.

Spataderbehandelingen bij DC Klinieken

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u besluit uw spataderen te behandelen.  U wilt om medische redenen een behandeling, omdat u dagelijks last heeft (bijvoorbeeld door vocht vasthouden, kramp of pijnlijke plekken op uw benen) of cosmetische redenen, omdat spataderen uw benen ontsieren.

Bij DC Klinieken kunt u binnen dit specialisme terecht voor uiteenlopende behandelingen, zoals:

De specialisten van DC Klinieken voeren bovenstaande onderzoeken uit met verschillende technieken en waarnodig onder anesthesie (verdoving).