aA
088 0100 900
Pagina voorlezen

Zenuwblokkade

Zenuwblokkade in het kort

 • Een zenuwblokkade is een behandeling van de rug (meestal onderrug).
 • Een anesthesioloog-pijnspecialist voert deze blokkade uit.
 • Een zenuwblokkade vindt plaats nadat de exacte locatie van de pijn is vastgesteld.

Wat is een zenuwblokkade?

Een zenuwblokkade wordt uitgevoerd bij patiënten die een pijnlijk gevoel in de rug ervaren. De gewrichten in de wervelkolom, de facetgewrichten, zijn pijnlijk bij bewegen. Daardoor nemen de mobiliteit en de kwaliteit van leven ernstig af.

 

Een zenuwblokkade is dan ook een behandeling van die pijnlijke rug (meestal onderrug). Daarbij worden de zenuwen die naar het pijnlijke facetgewricht lopen, door verhitting langdurig uitgeschakeld.

De behandeling

Voor de behandeling

Wij verzoeken u vriendelijk 10 minuten eerder aanwezig te zijn. U kunt zich dan melden bij onze balie. Wat moet u meenemen en bij de balie laten zien?

 

 • het aanvraagformulier, dat u van uw (huis)arts meekrijgt
 • uw verzekeringspasje
 • uw identiteitsbewijs
 • uw Actueel Medicatie Overzicht

De behandeling

Eerst vindt een proefblokkade plaats om vast te stellen waar de pijn zit en welke zenuwen de pijn veroorzaken. De zenuwen worden tijdens een proefblokkade uitgeschakeld,. De patiënt kan dan aangeven wanneer de pijn stopt.

 

Als de zenuwen zijn gevonden die de pijn veroorzaken, wordt een zenuwblokkade uitgevoerd. De patiënt wordt onder een zogeheten C-boog geplaatst. Dit is een röntgenapparaat, waarbij de juiste plaats van de pijn op beeld wordt getoond. De anesthesioloog-pijnspecialist plaatst onder verdoving een naald bij de zenuw een schakelt de zenuw uit door middel van hitte. Deze hitte wordt opgewekt aan het einde van de naald, waardoor de zenuw zeer nauwkeurig kan worden uitgeschakeld.

 

Als de betreffende zenuwen zijn uitgeschakeld, kan de patiënt tot twee jaar geen pijnklachten meer ervaren.

De uitslag

Het onderzoek wordt extern beoordeeld door een specialist. Zodra de uitslag bekend is, wordt deze verstuurd naar de arts die het onderzoek heeft aangevraagd. Uw (huis)arts ontvangt de uitslag binnen 24 uur na het onderzoek.

Vestigingen

Bekijk locatie op de kaart
DC Klinieken Alkmaar
DC Klinieken Almere
DC Klinieken Breda
DC Klinieken Den Haag
DC Klinieken Dokkum
DC Klinieken Groningen
DC Klinieken Lairesse
DC Klinieken Maastricht
DC Klinieken Roermond
DC Klinieken Rotterdam
DC Klinieken Schiedam
DC Klinieken Voorschoten

Erkende pijncentra

Een pijnbehandeling bij DC Klinieken betekent een effectieve aanpak van uw pijn in een van de tien erkende pijncentra, en is de grootste aanbieder van pijnzorg in Nederland. Binnen de pijncentra werken anesthesiologen-pijnspecialisten, neurologen, orthopeden, fysiotherapeuten en psychologen samen om onze patiënten de beste zorg aan te bieden.

 

Vergoedingen

Een zenuwblokkade bij DC Klinieken valt onder de basisverzekering. Dit betekent dat het onderzoek volledig door uw zorgverzekeraar wordt vergoed als u een verwijzing van uw (huis)arts hebt. Houd wel rekening met uw eigen risico.

Praktische informatie

Verwijzing

Voor een zenuwblokkade heeft u een verwijzing nodig. Daarna kunt u een afspraak maken.

 

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken voor een zenuwblokkade? Dit kan via de website of telefonisch. Belangrijk: u heeft eerst een verwijzing van uw (huis)arts nodig.

 

Wij zijn telefonisch bereikbaar op de volgende tijdstippen:

 

 • Maandag t/m donderdag van 8.00 tot 20.00 uur;
 • Vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur;
 • Zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur.

 

Bent u plots verhinderd? Zeg uw afspraak dan uiterlijk 24 uur van tevoren af. Als u niet verschijnt, of te laat afzegt, ontvangt u een rekening.

Veelgestelde vragen

 • Wordt de behandeling vergoed?

  Deze behandeling valt onder de basisverzekering. Dit betekent dat deze volledig door uw zorgverzekeraar wordt vergoed als u een verwijzing van uw (huis)arts hebt. Houd wel rekening met uw eigen risico.

  Was deze informatie nuttig?

  Ja(6) Nee(1)

Afspraak maken of terugbellen

Een afspraak maken kan ook telefonisch via 088 0100 900.

Terug naar top arrow_upward notifications_none