Huid & Allergie bij DC Klinieken

U kunt uw patiënten naar DC Klinieken verwijzen voor zowel dermatologie als allergologie. De combinatie van beide specialismen binnen één kliniek, zorgt voor een goede samenwerking op het gebied van overlappende aandoeningen zoals eczeem. Zo kunnen we uw patiënten zo snel en efficiënt mogelijk helpen op één plek.

Lekker in je vel

Bij DC Klinieken biedt een team van specialisten zorg op het gebied van allergologie en dermatologie. Wij beseffen goed dat een huidprobleem of allergie je leven kan beheersen. Daarom helpen wij onze patiënten weer vol zelfvertrouwen het leven tegemoet te treden. We stellen snel een diagnose en bieden patiënten tijdige behandeling via heldere zorgpaden. Altijd met een persoonlijke benadering. We investeren in digitalisering in het belang van onze patiënten én onze efficiëntie, van diagnose tot behandeling. Ook zetten we kennis- en netwerkpartnerschappen op, om zo de allergiezorg in Nederland te optimaliseren. En binnen dermatologie zijn we een toegankelijke zorgverlener en behandelen onze ervaren specialisten veelvoorkomende huidaandoeningen. 

 

Dermatologie

Bij DC Klinieken bieden we dermatologie aan in de volle breedte. We behandelen huidaandoeningen zoals acne, actinische keratose, spataderen en pigmentstoornissen 

Allergologie

Met ons uitgebreide team aan gespecialiseerde allergologen, mogen wij ons het grootste allergologisch centrum van Nederland noemen. We ontvangen patiënten met uiteenlopende allergieën, waaronder voedselallergie, contactallergie en hooikoorts. Wij bieden ook kinderallergologie aan.  

 

De voordelen van huid & allergie bij DC Klinieken

Bij DC Klinieken werken we met internist-allergologen; internisten die zich verder hebben gespecialiseerd en opgeleid binnen de allergologie.

Allergologie is een vrij nieuwe specialisme en daarom zijn er in Nederland niet veel internist allergologen (33 in 2020) waarvan er 6 op verschillende vestigingen van DC Klinieken werken.

Patiënten kunnen bij DC Klinieken voor alle dermatologische problemen terecht. De triage welke aandoening in welk ziekenhuis aangeboden moet worden hoeft daardoor niet door de huisarts te worden gedaan. Dat bespaart tijd en geld.

Onze allergologen en dermatologen werken nauw samen bij allergologie gerelateerde huidaandoeningen. Hiervoor hebben we bijvoorbeeld een speciaal eczeemspreekuur opgestart.

Verwijzers weten bij het doorsturen naar de allergologie dat de juiste kennis en kunde wordt geboden voor 2e lijns allergologische aandoeningen. Er zijn samenwerkingsverbanden met 3e lijns ziekenhuizen waar een patiënt naar door verwezen kan worden indien nodig.

De dermatologie wordt in de volle breedte aangeboden binnen DC Klinieken. Daardoor hoeft de huisarts geen triage meer te doen. De patiënt krijgt de juiste zorg op de juist plek.

Onze ambities op het gebied van huid & allergie

De ambitie van DC Klinieken is om  het aantal locaties waar de allergologie en dermatologie wordt aangeboden verder uit te breiden naar een landelijk netwerk. Samenwerkingsverbanden met ziekenhuizen in de omgeving willen we daarbij verder uitbouwen en versterken. De ambitie ligt er om nog meer een onderdeel en rol te spelen in de juiste zorg op de juiste plek binnen de eerste, tweede en derde lijn, waardoor DC Klinieken een onmisbare onderdeel van het zorglandschap wordt.

Terug naar boven