aA
Pagina voorlezen

Radiologie bij DC Klinieken

Onder radiologie verstaan we alle manieren om met foto’s in het lichaam te kijken. Dit kan met een röntgenfoto, maar ook met een echo, een MRI-scan, een mammografie of een dexascan. De behandelende huisarts of medisch specialist kan zo’n radiologisch onderzoek bij DC Klinieken aanvragen. De radioloog doet dit onderzoek, bekijkt de beelden en stuurt zijn/haar conclusies in een verslag naar de aanvragende arts.

Onze visie op radiologie

Radiologie kan bij uitstek buiten het ziekenhuis plaatsvinden. De meeste onderzoeken zijn goed te plannen en kunnen in de ongedwongen setting van een kleine kliniek plaatsvinden. Daarom past dit specialisme ook zo goed bij DC Klinieken. Voor de patiënt is het fijn dat hij snel geholpen wordt en niet naar een groot ziekenhuis hoeft. Voor de maatschappij bespaart het kosten, omdat we de tijd in de kliniek optimaal kunnen benutten.

Daarnaast past radiologie in een kliniek bij het maatschappelijke streven om zoveel mogelijk zorg bij de huisarts te houden, om zo de zorgkosten laag te houden. De huisarts kan gemakkelijk de hulp van een radioloog inroepen. Met een duidelijk advies van de radioloog kunnen huisarts en patiënt snel weer verder. Daarmee worden onnodige verwijzingen voorkomen.

De voordelen van radiologie bij DC Klinieken

Bij DC Klinieken willen we patiënten graag snel en met aandacht helpen. Daarom kan iemand vaak binnen 24 uur bij ons terecht.

De tijd staat stil als je op een uitslag wacht, daarom sturen we de uitslag van het onderzoek meestal al dezelfde dag naar de behandelende arts.

Bij DC Klinieken werken radiologen die ook in topziekenhuizen werken. Daarmee krijgt de patiënt de expertise die hij/zij verdient.

We zijn technologisch vooruitstrevend, waardoor patiënten makkelijk hun eigen foto’s kunnen inzien en doorsturen als ze later bij een andere arts komen.

Ook voor huisartsen en specialisten onderscheidt DC Klinieken zich met korte wachtlijsten.

Huisartsen en specialisten ontvangen de uitslag en het verslag meestal op de dag van het onderzoek, dankzij optimale digitale beelduitwisseling, ook als ze geen eigen PACS hebben.

Onze ambitie op het gebied van radiologie

DC Klinieken wil hét centrum voor eerstelijnsdiagnostiek zijn in de regio. ‘Juiste zorg op de juiste plek’, dat is al 25 jaar onze kerngedachte.

 

Concreet wil DC Klinieken niet alleen onderzoeken kunnen doen binnen de eigen muren, maar ook naar patiënten toe komen als zij immobiel zijn. Daarom bieden we vanaf 2021 mobiel röntgenonderzoek aan voor immobiele patiënten, waarmee we ook naar hen toe kunnen komen. Dat bespaart een rit met een (lig)taxi of ambulance. En daarmee bieden we mooie service aan de buurt.

 

Daarnaast wil DC Klinieken andere zorginstellingen helpen met hun radiologie-afdeling. Veel orthopedische of neurochirurgische klinieken hebben wel beeldvormende apparatuur, maar zij hebben geen focus op radiologie. Het is dan lastig om zelf ict-kennis op te bouwen, een PACS-systeem te kopen, radiologen in te huren, protocollen te maken en mee te gaan in innovaties. DC Klinieken neemt dit uit handen door radiologie ‘als dienst’ aan te bieden (Radiology-as-a-Service, RaaS). Instellingen kunnen zo per onderzoek betalen voor een ict-systeem, de kennis van de radioloog, protocollen en alle andere zaken die bij het draaien van een radiologie-afdeling komen kijken.

Terug naar boven