Radiologie bij DC Klinieken

U kunt uw patiënten naar DC Klinieken verwijzen voor radiologisch onderzoek. Door onze korte wachttijden kunnen uw patiënten snel bij ons terecht voor röntgenonderzoek, botdichtheidsmeting, mammografie, MRI-scan, CT-scan en echografie. Onze ervaren radiologen geven u snel terugkoppeling, zodat uw patiënt weer verder kan.

Diagnostiek binnen 24 uur

Bij DC Klinieken bieden we radiologische onderzoeken met korte wachttijden. Dat is onze kracht. De uitslag van een onderzoek is binnen 24 uur bij de verwijzer. Zo weten patiënten snel waar ze aan toe zijn en kunt u de patiënt spoedig doorsturen voor verder onderzoek of behandeling. Uw patiënt kan in onze klinieken onder andere terecht voor een echo, MRI-scan of mammografie. Onze gespecialiseerde radiologen bieden zorg van hoge kwaliteit, gestoeld op jarenlange ervaring. Wij doen beeldvormende onderzoeken in een rustige en kleinschalige omgeving, waarin persoonlijke aandacht voor onze patiënten altijd onze basis is.

 

 

Toonaangevend 

Radiologie is één van de vier focusgebieden van DC Klinieken. Wij bieden op zeven van onze locaties radiologie aan en doen ruim 100.000 onderzoeken per jaar. Daarmee is DC Klinieken (buiten het ziekenhuis) de grootste aanbieder van beeldvormende diagnostiek in Nederland.   

De voordelen van radiologie bij DC Klinieken

Bij DC Klinieken willen we patiënten graag snel en met aandacht helpen. Daarom kan iemand vaak binnen 24 uur bij ons terecht.

De tijd staat stil als je op een uitslag wacht, daarom sturen we de uitslag van het onderzoek meestal al dezelfde dag naar de behandelende arts.

Bij DC Klinieken werken radiologen die ook in topziekenhuizen werken. Daarmee krijgt de patiënt de expertise die hij/zij verdient.

We zijn technologisch vooruitstrevend, waardoor patiënten makkelijk hun eigen foto’s kunnen inzien en doorsturen als ze later bij een andere arts komen.

Ook voor huisartsen en specialisten onderscheidt DC Klinieken zich met korte wachtlijsten.

Huisartsen en specialisten ontvangen de uitslag en het verslag meestal op de dag van het onderzoek, dankzij optimale digitale beelduitwisseling, ook als ze geen eigen PACS hebben.

Onze ambitie op het gebied van radiologie

DC Klinieken wil hét centrum voor eerstelijnsdiagnostiek zijn in de regio. ‘Juiste zorg op de juiste plek’, dat is al 25 jaar onze kerngedachte.

 

Concreet wil DC Klinieken niet alleen onderzoeken kunnen doen binnen de eigen muren, maar ook naar patiënten toe komen als zij immobiel zijn. Daarom bieden we vanaf 2021 mobiel röntgenonderzoek aan voor immobiele patiënten, waarmee we ook naar hen toe kunnen komen. Dat bespaart een rit met een (lig)taxi of ambulance. En daarmee bieden we mooie service aan de buurt.

 

Daarnaast wil DC Klinieken andere zorginstellingen helpen met hun radiologie-afdeling. Veel orthopedische of neurochirurgische klinieken hebben wel beeldvormende apparatuur, maar zij hebben geen focus op radiologie. Het is dan lastig om zelf ict-kennis op te bouwen, een PACS-systeem te kopen, radiologen in te huren, protocollen te maken en mee te gaan in innovaties. DC Klinieken neemt dit uit handen door radiologie ‘als dienst’ aan te bieden (Radiology-as-a-Service, RaaS). Instellingen kunnen zo per onderzoek betalen voor een ict-systeem, de kennis van de radioloog, protocollen en alle andere zaken die bij het draaien van een radiologie-afdeling komen kijken.

Terug naar boven