Pagina voorlezen

Flebologie

Wat is flebologie?

Flebologie richt zich op veneuze ziekten. Dat zijn ziekten waarbij de aderen (venen) van het bloedstelsel zijn aangedaan. Dit specialisme houdt zich bezig met de diagnostiek en behandeling van het aderlijke bloedstelsel, waaronder spataderen.

Een spataderbehandeling verhelpt klachten als pijnlijke, vermoeide benen en vochtophoping door spataderen. Daarnaast voorkomt de behandeling dat gezonde aderen worden aangetast. De behandelingen variëren van bestrijding door middel van inspuitingen tot het operatief verwijderen van de spataderen.

Flebologie in het kort

 • Flebologie is het specialisme dat zich bezighoudt met diagnostiek en behandeling van spataderen.
 • Bij DC Klinieken kunt u terecht voor verschillende soorten behandelingen, zoals een spataderoperatie.
 • Door onze korte wachtlijsten kan een operatieve behandeling meestal binnen enkele weken plaatsvinden

Flebologie bij DC Klinieken

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u besluit uw spataderen te behandelen. U wilt om medische redenen een behandeling. Bijvoorbeeld omdat u dagelijks last heeft (denk aan kramp of pijnlijke plekken op uw benen). Ook kunt u om cosmetische redenen een spataderbehandeling willen. Bijvoorbeeld omdat spataderen uw benen ontsieren.

 

Bij DC Klinieken kunt u terecht voor uiteenlopende behandelingen, zoals:

 • Sclerocompressie: verwijderen spataderen d.m.v. compressie;
 • Foamcompressie: verwijderen spataderen d.m.v. inspuitingen;
 • Spataderoperatie: verwijderen spataderen d.m.v. operatie of VNUS;
 • Lasertherapie: verwijderen oppervlakkige spataderen d.m.v. laser.

 

De specialisten van DC Klinieken voeren bovenstaande onderzoeken uit met verschillende technieken. Waar nodig onder anesthesie (verdoving).

 

Voorafgaand aan het eerste gesprek met de behandelend arts wordt soms een echo-onderzoek van de aderen (duplex-onderzoek) gedaan. Dit onderzoek vindt plaats om het verloop en het functioneren van uw aderen in kaart te brengen. Met de informatie uit de eerste afspraak kan de behandelend arts een zorgvuldig afgewogen behandelplan opstellen.

 

Als een operatieve behandeling nodig is, kan deze in dagbehandeling plaatsvinden. Voorafgaand wordt uw medische achtergrond besproken. Ook krijgt u informatie over de voorbereiding op de ingreep. Omdat wij korte wachtlijsten hebben, kan een operatieve behandeling meestal binnen enkele weken plaatsvinden.

De fleboloog

Er werken verschillende specialisten bij DC Klinieken die zich bezighouden met de behandeling van spataderen. Dat zijn onze dermatologen, flebologen en cosmetisch artsen. Zij houden zich bezig met flebologiebehandelingen: cosmetische en medische.

 

Vestigingen

Bekijk locatie op de kaart

Vergoedingen

Niet alle spataderbehandelingen worden vergoed door uw zorgverzekeraar. Als er sprake is van een medische indicatie (CEAP klasse >3), wordt de behandeling in de meeste gevallen wel vergoed. Het ligt echter aan uw zorgverzekeraar en polis of u in aanmerking komt voor (volledige) vergoeding van deze zorg.

 

Meer over vergoedingen

Praktische informatie

Verwijzing

Om een afspraak te maken voor flebologie, hebt u een verwijzing nodig.

 

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken voor het spreekuur flebologie? Dit kan via de website of telefonisch. Belangrijk: u heeft eerst een verwijzing van uw (huis)arts nodig.

 

Wij zijn telefonisch bereikbaar op de volgende tijdstippen:

Dag Van Tot
Maandag 8:00 uur 20:00 uur
Dinsdag 8:00 uur 20:00 uur
Woensdag 8:00 uur 20:00 uur
Donderdag 8:00 uur 20:00 uur
Vrijdag 8:00 uur 18:00 uur
Zaterdag 9:00 uur 13:00 uur
Zondag Gesloten Gesloten

 

Bent u plots verhinderd? Zeg uw afspraak dan uiterlijk 24 uur van tevoren af. Als u niet verschijnt, of te laat afzegt, ontvangt u een rekening.

Veelgestelde vragen

 • Wordt deze behandeling vergoed?

  Niet alle spataderbehandelingen worden vergoed door uw zorgverzekeraar. Als er sprake is van een medische indicatie (CEAP klasse >3), wordt de behandeling in de meeste gevallen wel vergoed. Het ligt echter aan uw zorgverzekeraar en polis of u in aanmerking komt voor (volledige) vergoeding van deze zorg.

  Was deze informatie nuttig?

  Ja(2) Nee(1)

Afspraak maken of terugbellen

Een afspraak maken kan ook telefonisch via 088 0100 900.

Terug naar top arrow_upward
close