Flebologie is een van onze specialismen

Wat is flebologie?

Flebologie richt zich op veneuze ziekten. Dat zijn ziekten waarbij de aderen (venen) van het bloedstelsel zijn aangedaan. Dit specialisme houdt zich bezig met de diagnostiek en behandeling van het aderlijke bloedstelsel, waaronder spataderen.

Een spataderbehandeling verhelpt klachten als pijnlijke, vermoeide benen en vochtophoping door spataderen. Daarnaast voorkomt de behandeling dat gezonde aderen worden aangetast. De behandelingen variëren van bestrijding door middel van inspuitingen tot het operatief verwijderen van de spataderen.

Behandelingen en onderzoeken

Spataderbehandeling

Spataderen zijn ontsierend. Maar vaak heeft u ook klachten. Gelukkig is er de laatste jaren een enorme vooruitgang geboekt in het behandelen van allerlei vormen van spataderen.

Spataderoperatie

Spataderen ontstaan door drukverhoging en verwijding van de oppervlakkige onderhuidse aderen. Door de toename van de druk in de ader wordt deze zichtbaar onder de huid.

Onze flebologen

Er werken verschillende specialisten bij DC Klinieken die zich bezighouden met de behandeling van spataderen. Dat zijn onze dermatologen, flebologen en cosmetisch artsen. Zij houden zich bezig met flebologiebehandelingen: cosmetische en medische.