aA
088 0100 900
Pagina voorlezen

Neuropatische pijn

Neuropatische pijn in het kort

  • Neuropatische pijn is een chronische vorm van zenuwpijn
  • Neuropatische pijn komt aan één kant van het lichaam voor
  • U kunt snel terecht voor een behandeling van neuropatische pijn in een van onze pijncentra.

Wat is neuropatische pijn?

Neuropatische pijn is een vorm van zenuwpijn die ontstaat door een beschadiging van een zenuw. De zenuwpijn komt alleen voor aan één kant van het lichaam. Neuropatische pijn is een chronische vorm van zenuwpijn. Het kan maanden tot jaren aanhouden.

 

Soorten neuropatische pijn

Neuropatische pijn is te verdelen in twee soorten:

 

  • Neuropatische pijn van het perifere zenuwstelsel: hieronder vallen gordelroos, fantoompijn en aangezichtspijn. Maar ook pijn die is ontstaan na een chemotherapie en polyneuropathie (pijn in meerdere zenuwen) vallen eronder.
  • Neuropatische pijn van het centrale zenuwstelsel: dit is zenuwpijn in de hersenen en het ruggenmerg. Maar ook zenuwpijn die is ontstaan door Multiple Sclerose.

Mogelijke oorzaken

Neuropatische pijn wordt altijd veroorzaakt door een beschadiging van een zenuw. Dit kan een enkele zenuw zijn, maar ook meerdere zenuwen. Of de pijn komt vanuit de hersenen of het ruggenmerg.

 

Daarnaast kan een zenuw beklemd raken of door een infectie een pijnlijke sensatie geven.

 

Helaas komt het vaak voor dat er geen duidelijk oorzaak kan worden vastgesteld voor de neuropatische pijn.

Behandeling bij erkende pijncentra

 

Bij DC Klinieken kunt u terecht bij een van de 10 erkende pijncentra. De behandelingen worden uitgevoerd door multidisciplinaire pijnteams. Door deze gespecialiseerde aanpak kunnen de meeste vormen van schouderpijn effectief worden behandeld.

Afspraak maken

Heeft u neuropatische pijn en wilt u deze laten behandelen? Neem dan contact op met uw huisarts. Met een verwijzing van de huisarts kunt u vervolgens terecht bij een van de 10 erkende pijncentra van DC Klinieken.

Terug naar top arrow_upward
close