aA
Pagina voorlezen

Maag- en darmonderzoeken bij DC Klinieken

U kunt uw patiënten naar DC Klinieken verwijzen voor maag- en darmonderzoeken in een persoonlijke setting. Uw patiënten kunnen bij ons terecht voor coloscopie, gastroscopie, sigmoïdoscopie en proctologisch onderzoek. We zijn de grootste landelijke aanbieder van maag- en darmonderzoeken en leveren een belangrijke bijdrage aan het bevolkingsonderzoek darmkanker.

Darmkanker de wereld uit

Bij DC Klinieken zijn we gespecialiseerd in maag- en darmonderzoeken. Onze patiënten krijgen zo snel mogelijk een diagnose, zodat ze hun leven weer op kunnen pakken. We nemen écht de tijd voor onze patiënten en stellen ze gerust door alles goed uit te leggen. Zo ervaren ze in onze kleinschalige omgeving minder ongemak en meer comfort. We leveren met ons aandeel in het bevolkingsonderzoek darmkanker, een belangrijke bijdrage aan vroegdiagnostiek. Hoe eerder darmkanker wordt ontdekt, des te groter de kans op genezing. We bieden snelle zorg van hoge kwaliteit en hebben sterke samenwerkingsverbanden met ziekenhuizen in de regio. Daardoor komen patiënten altijd op de juiste plek terecht voor de benodigde zorg. Daarnaast investeren we in digitalisering en bieden we begeleiding op afstand. Altijd met als doel onze patiënten zo goed mogelijk van dienst te zijn.

De voordelen van maag- en darmonderzoeken bij DC Klinieken

Bij DC Klinieken vinden we dat patiënten snel terecht moeten kunnen voor de best mogelijke zorg. Dat vertaalt zich in korte wachtlijsten.

Onze snelheid vertaalt zich naast korte wachttijden ook in een snelle uitslag: al op de dag van het onderzoek vindt een nagesprek met de arts plaats. En als er weefsel is afgenomen voor verder onderzoek, is de uitslag binnen een week bekend.

Patiënten zijn vaak gespannen als ze een maag- en/of darmonderzoek moeten ondergaan. In onze klinieken geven we ze om die reden veel tijd en aandacht.

Patiënten krijgen in meeste gevallen een intakegesprek met een verpleegkundige of arts. Dit kan bij ons digitaal plaatsvinden.

 

 

Patiënten ontvangen de benodigde medicatie ter voorbereiding op het onderzoek thuis per post. Dit levert de patiënt tijdwinst op: ze hoeven ons daarvoor immers niet te bezoeken.

Patiënten krijgen op de dag van het onderzoek een gesprek met de MDL-arts. Dit is iets waarin we ons onderscheiden van andere zorgaanbieders. In dit gesprek bespreekt de arts zijn bevindingen met de patiënt.

Onze ambities op het gebied van maag- en darmonderzoeken

We willen verder groeien en ons zorgaanbod verder uitbreiden in Nederland. Sommige locaties gaan open op zaterdag, dat is voor patiënten prettig omdat ze dan geen vrije dag van werk hoeven op te nemen. Patiënten kunnen een deel van het zorgtraject online voorbereiden. Informatie is beschikbaar via ons portaal. Ons digitale aanbod gaan we het komend jaar verder uitbreiden. Ook gaan we deze informatie aanbieden in verschillende talen. Daarnaast werken we aan het online afspraken maken voor onze patiënten.

Terug naar boven