Eczeemspreekuur is onderdeel van het specialisme dermatologie

Wat is het eczeemspreekuur?

Sinds 1 oktober 2020 kunt u bij DC Klinieken terecht voor het eczeemspreekuur. Het consult bestaat uit een afspraak met de allergoloog en de dermatoloog. Tijdens het spreekuur bespreekt de arts wat de beste behandeling is. In de meeste gevallen vindt de behandeling plaats tijdens het spreekuur. Soms moet u een vervolgafspraak maken .

De behandeling

Voor de afspraak

Wij verzoeken u vriendelijk om 10 minuten eerder aanwezig te zijn. U kunt zich dan melden bij onze balie. Wat moet u meenemen en bij de balie laten zien?:

 

  • het aanvraagformulier dat u van uw (huis)arts meekrijgt;
  • uw verzekeringspasje;
  • uw identiteitsbewijs.

Geef voor de afspraak door welke medicatie/zalven u al heeft gebruikt en/of welke andere onderzoeken u al heeft gehad met betrekking tot de klachten.

Allergoloog en dermatoloog

Uw afspraak begint bij de allergoloog. Deze brengt in kaart of er mogelijk sprake is van een allergie en zal de passende onderzoeken inplannen. Op dezelfde dag wordt u gezien op het dermatologiespreekuur.

Er zijn verschillende behandelingen mogelijk (lokale therapie, zoals zalven/crèmes, lichttherapie, systemische therapie). Een eczeembehandeling is een behandeling op maat. Gedurende het spreekuur zal dit besproken worden en bekeken worden wat de beste behandeling is voor de patiënt in kwestie.

De behandeling zal grotendeels plaatsvinden gedurende het spreekuur. Mocht er toch een afspraak ingepland moeten worden, dan zorgen wij daar op het spreekuur voor.

Duur van de afspraak

De afspraak bij de allergoloog duurt circa 1,5 uur. De afspraak bij de dermatoloog duurt 20 tot 30 minuten.