aA
088 0100 900
Pagina voorlezen

Eczeemspreekuur

Eczeemspreekuur in het kort

 • Het eczeemspreekuur is speciaal bedoeld voor patiënten met eczeemklachten, die gerelateerd kunnen zijn aan een allergie.
 • Het spreekuur bestaat uit een afspraak met zowel de allergoloog als de dermatoloog.
 • Tijdens de eerste afspraak wordt een behandelplan gemaakt.

Wat is het eczeemspreekuur?

Sinds 1 oktober 2020 kunt u bij DC Klinieken terecht voor het eczeemspreekuur. Dit spreekuur is bedoeld voor patiënten met eczeemklachten die eventueel gerelateerd kunnen worden aan een allergie. Het consult bestaat uit een afspraak met de allergoloog en de dermatoloog. Tijdens het spreekuur bespreekt de arts wat de beste behandeling is. In de meeste gevallen vindt de behandeling plaats tijdens het spreekuur, soms moet u een vervolgafspraak maken .

Het spreekuur

Voor de afspraak

Wij verzoeken u vriendelijk om 10 minuten eerder aanwezig te zijn. U kunt zich dan melden bij onze balie. Wat moet u meenemen en bij de balie laten zien?:

 

 • het aanvraagformulier, dat u van uw (huis)arts meekrijgt;
 • uw verzekeringspasje;
 • uw identiteitsbewijs.

Geef voor de afspraak door welke medicatie/zalven u al heeft gebruikt en/of welke andere onderzoeken u al heeft gehad met betrekking tot de klachten.

Allergoloog en dermatoloog

Uw afspraak begint bij de allergoloog, deze brengt in kaart of er mogelijk sprake is van een allergie en zal de passende onderzoeken inplannen. Op dezelfde dag wordt u gezien op het dermatologie spreekuur.

 

Er zijn verschillende behandelingen mogelijk (lokale therapie zoals zalven/crèmes, lichttherapie, systemische therapie). Een eczeem behandeling is een behandeling op maat, gedurende het spreekuur zal dit besproken worden en bekeken wat de beste behandeling is voor de patiënt in kwestie.

 

De behandeling zal grotendeels plaats vinden gedurende het spreekuur, mocht er toch een afspraak ingepland moeten worden dan zorgen wij daar op het spreekuur voor.

Duur van de afspraak

De afspraak bij de allergoloog duurt circa 1,5 uur, de afspraak bij de dermatoloog duurt 20 tot 30 minuten.

Vestigingen

Bekijk locatie op de kaart
DC Klinieken Groningen
DC Klinieken Lairesse

Praktische informatie

Vergoeding

Het eczeemspreekuur bij DC Klinieken valt onder de basisverzekering. Dit betekent dat het onderzoek volledig door uw zorgverzekeraar wordt vergoed als u een verwijzing van uw (huis)arts hebt. Houd wel rekening met uw eigen risico.

Verwijzing

Voor het maken van een afspraak voor het eczeemspreekuur hebt u een verwijzing nodig van een arts. Daarna kunt u een afspraak maken.

 

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken voor het eczeemspreekuur? Dit kan via de website of telefonisch. Belangrijk: u heeft eerst een verwijzing van uw (huis)arts nodig.

 

Wij zijn telefonisch bereikbaar op de volgende tijdstippen:

 

 • Maandag t/m donderdag van 8.00 tot 20.00 uur;
 • Vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur;
 • Zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur.

 

Bent u plots verhinderd? Zeg uw afspraak dan uiterlijk 24 uur van tevoren af. Als u niet verschijnt, of te laat afzegt, ontvangt u een rekening.

Veelgestelde vragen

 • Wordt dit onderzoek vergoed?

  Dit onderzoek valt onder de basisverzekering. Dit betekent dat deze volledig door uw zorgverzekeraar wordt vergoed als u een verwijzing van uw (huis)arts hebt. Houd wel rekening met uw eigen risico.

  Was deze informatie nuttig?

  Ja(41) Nee(1)

Afspraak maken of terugbellen

Een afspraak maken kan ook telefonisch via 088 0100 900.

Terug naar top arrow_upward
close