aA
Pagina voorlezen
Blog21 januari 2019

Goede MDL-zorg bij DC Klinieken Rotterdam en Schiedam

Een maag- of darmonderzoek kan spannend zijn. Gelukkig bent u bij DC Klinieken Rotterdam en Schiedam in goede handen. Endoscopieverpleegkundige Vera van Workum legt uit wat u kunt verwachten. “In de praktijk valt zo’n onderzoek vaak best mee.”

Bij DC Klinieken Rotterdam en Schiedam kunt u terecht voor een gastroscopie (maagonderzoek), een coloscopie (darmonderzoek) en voor het Bevolkingsonderzoek Darmkanker. Vera van Workum is endoscopieverpleegkundige bij DC Klinieken Rotterdam en Schiedam. Ieder die is doorverwezen voor een maag- of darmonderzoek naar een van deze locaties, wordt eerst door Vera of een van haar collega’s ontvangen. Wanneer iemand kiest voor een onderzoek met een roesje volgt eerst een intakegesprek. Vera: “Zo’n intake is een belangrijk gesprek van een half uur à drie kwartier. We brengen daarin iemands klachten goed in kaart, vragen naar de voorgeschiedenis en naar het medicijngebruik. En we bereiden iemand goed voor op het onderzoek.”

Kleinschaligheid als positief ervaren

Als het eenmaal zover is dat de gastroscopie of coloscopie plaatsvindt, zorgt Vera voor de begeleiding van de patiënt of het assisteren van de specialist. “Bij elk onderzoek zijn twee endoscopieverpleegkundigen aanwezig. Een ervan begeleidt de patiënt. Door te vertellen wat er gebeurt, door controles uit te voeren en door gerust te stellen. Mensen zien soms erg op tegen een maag- of darmonderzoek, maar in de praktijk valt het vaak best mee. Sowieso duurt een gastroscopie maar kort.”

 

De goede zorg is iets wat DC Klinieken Rotterdam en Schiedam onderscheidt. “We horen vaak van patiënten dat het allemaal zo vlot gaat. Ook de kleinschaligheid wordt door veel mensen genoemd als positief punt. Wij zien de meeste patiënten bij de eventuele intake én bij het onderzoek, dat maakt het voor hen vertrouwd. Zelf vind ik dat trouwens ook leuk. Net als het werken op de scopiekamer, we vormen echt een op elkaar ingespeeld team dat iedere patiënt zo goed mogelijk probeert te helpen.”

Terug naar boven