Blog30 november 2019

Met aangezichtspijn snel terecht bij DC Klinieken Maastricht

Misschien wel de pijnlijkste aandoening die er bestaat – aangezichtspijn – is nu effectief te behandelen in DC Klinieken Maastricht. Als medicijnen de hevige pijnscheuten in het gezicht niet verhelpen, biedt de pijnspecialist snel uitkomst.

 

De meest voorkomende vorm van aangezichtspijn heet trigeminus neuralgie en is volgens de medische vakliteratuur ‘the worst pain on earth’. De precieze oorzaak is niet duidelijk, maar de klachten ontstaan meestal doordat een bloedvat tegen de gevoelszenuw van het gezicht drukt. Anesthesioloog-pijnspecialist Raad Dakheel van DC Klinieken Maastricht vertelt: “Uit het niets of al bij de minste of geringste beweging – bijvoorbeeld tijdens het praten, eten of tandenpoetsen – kan de pijn genadeloos toeslaan bij de mond, ogen, neus, oren of kaak. Het voelt alsof er een mes in je gezicht wordt gestoken.

Aangezichtspijn gaat overigens niet altijd gepaard met hevige pijnklachten. Soms ervaart de patiënt ook een zeurende, branderige pijn of een tintelend gevoel in het gezicht. Dakheel: “We noemen dit de atypische variant. Maar ook clusterhoofdpijn en bepaalde zenuwpijn vallen onder aangezichtspijn. Daarbij komt dat patiënten er erg veel last van ondervinden.” Bij veel patiënten kan het pijnteam van DC Klinieken Maastricht de aangezichtspijn verhelpen of verminderen. Dakheel: “Meestal met een zenuwblokkade, en soms met TENS of met medicatie proberen we de aangezichtspijn van een patiënt naar een aanvaardbaar niveau te brengen. De zenuw die de pijn veroorzaakt, wordt onder lichte narcose met behulp van stroom geblokkeerd. Patiënten zijn na afloop dolgelukkig omdat ze van het ene op het andere moment van hun pijn verlost zijn.”

Elke dag is er één

Bij DC Klinieken Maastricht kunt u ook terecht met andere pijnklachten, zoals uitstralende pijn in de benen als gevolg van een hernia of slijtage van de rug, daarnaast behandelen wij langdurige arm of nekpijn, zenuwpijnen, gewrichtspijn, littekenpijn en dystrofie. Bijkomend voordeel van DC Klinieken Maastricht zijn de korte wachtlijsten. Ellenlange wachtlijsten voor pijnpatiënten zijn namelijk eerder regel dan uitzondering bij de meeste ziekenhuizen. Dakheel: “We begrijpen dat voor iemand met pijn elke dag er één is. Waar je bij ziekenhuizen soms wel drie maanden moet wachten voordat je alleen maar op gesprek mag komen, kun je bij ons binnen een week terecht voor een gesprek. En een eventuele behandeling volgt vrij snel, meestal ook binnen één week, terwijl je daar elders ook weer minimaal een maand op moet wachten. Kortom, voor pijnbehandeling kun je bij DC Klinieken zeer snel terecht.”

Vormen van pijnbehandeling

Bij DC Klinieken Maastricht werkt een goed opgeleid, gespecialiseerd en professioneel team, dat bijna alle soorten pijnbehandeling aanbiedt. Met een verwijzing van een huisarts of specialist kan iemand met pijn een afspraak maken bij DC Klinieken. Dakheel vertelt over het vervolg: “De eerste afspraak is een intakegesprek, waar een pijnconsulente veel informatie over de patiënt verzamelt. De pijnspecialist stelt vervolgens na grondig klinisch onderzoek een therapievoorstel op. De behandeling die volgt, kan bijvoorbeeld een prikbehandeling zijn, of medicatie, fysiotherapie, infuusbehandeling, Qutenza-pleister, TENS of iontoforese. Welke behandeling we precies voorstellen, hangt uiteraard af van de patiënt en zijn of haar klachten.”

Terug naar boven