aA
088 0100 900
Pagina voorlezen

SOA poli

Een seksueel overdraagbare aandoening of SOA is een door seks doorgegeven bacterie of virus. Mensen die onbeschermde seks hebben en/of wisselende partners lopen risico op een soa. Soa’s gaan niet altijd gepaard met symptomen of klachten. Dit betekent dat een persoon een soa kan hebben zonder dat hij/zij er iets van merkt.

 

De meest voorkomende bacteriële soa’s zijn chlamydia en gonorroe . Deze kunnen met een wattenstokje worden aangetoond in de keel, de urine, de anus en de vagina.

 

Syfilis en soa’s die door een virus worden overgedragen zoals hiv en hepatitis worden vastgesteld via testen in het bloed. Voor meer info www.soaaids.nl

 

Bij het Hiv Behandelcentrum

Voor de patiënten die in zorg zijn bij het hiv behandelcentrum is geïntegreerde hiv/soa zorg mogelijk.

Dit gaat verder voor personen die niet bij ons in zorg zijn en die zich willen laten testen op seksueel overdraagbare aandoeningen. Dit kan anoniem gedaan worden. Iedereen die dat wil kan bij ons terecht voor een soa consult.

 

Er is geen wachttijd, wel is een afspraak nodig om voldoende tijd te hebben en om de kwaliteit te garanderen. De soa zorg wordt uitgevoerd door de verpleegkundigen/ verpleegkundig specialist en de doktersassistenten. Uiteraard vindt de SOA zorg plaats conform de geldende standaarden.

 

Wij nemen de tijd voor elke cliënt en bekijken in overleg welke testen nodig zijn, afhankelijk van de vraag en de eventuele klachten.

Soa zorg bij DC Klinieken valt onder de onverzekerde zorg. Dit wil zeggen dat het consult en de onderzoeken voor eigen rekening zijn.

Anoniem

Anoniem testen betekent dat u vrij bent om naam en geboortedatum op te geven en dat u onder deze gegevens geregistreerd wordt.

Er vindt geen check plaats aan de hand van BSN-nummer.

Delen van gegevens aan derden vindt alleen plaats via u. Er is geen rechtstreeks contact met huisarts of andere specialist. Wel is voor goede medische zorg dossiervorming noodzakelijk.

 

Vóór het onderzoek

De zorg wordt op maat gegeven, in het consult wordt bepaald welke testen gedaan worden, afhankelijk van het risico dat u heeft gelopen, hoe en met wie u onbeschermd contact hebt gehad, met een man, een vrouw of beiden. Wanneer nodig wordt lichamelijk onderzoek verricht.

 

Onderzoek

Het onderzoek kan bestaan uit een hiv-test en/of een test op chlamydia, gonorroe, syfilis, hepatitis A, B en C.

 

Uitslag

U krijgt uitleg over de wijze waarop de uitslagen worden gecommuniceerd en samen wordt overeen gekomen op welke wijze dat zal plaatsvinden, per telefoon of email. Wanneer gewenst of geïndiceerd wordt een vervolgafspraak gepland

 

 

Behandeling

Wanneer nodig zal een recept uitgeschreven worden en een behandeling gegeven worden. Dit wordt apart in rekening gebracht en een factuur voor opgemaakt. Als u anoniem wil blijven kan de receptuur contant afgerekend worden bij de apotheek.

 

Hepatitis A/B vaccinatie

Bij bepaalde personen wordt vaccinatie geadviseerd. Dit wordt in het consult toegelicht. Wij kunnen de vaccinaties aanbieden op locatie.

 

Kosten

Kosten zijn afhankelijk van de bepalingen die ingezet worden.

Het minimum bedrag is € 25,- (alleen de hiv-sneltest).

Chlamydia en gonorroe kosten per locatie/lichaamsdeel ( keel, urine, anus) € 30,- .

Testen in het bloed variëren van 4 tot 12 euro.

Bij een uitgebreid consult kan het bedrag oplopen tot ongeveer € 150,- maximaal.

Voor administratie en counseling wordt € 25 ,- in rekening gebracht.

 

Betaling

Afhankelijk van de testen die gedaan worden wordt de prijs berekend. Bij het eerste consult wordt het afgesproken bedrag gepind of contant betaald en wordt er een factuur opgemaakt.

Terug naar top arrow_upward
close