Blog5 april 2022

Lang wachten op een pijnbehandeling hoeft niet

Acute of chronische pijnklachten? Met een verwijzing van uw huisarts kunt u snel terecht bij DC Klinieken Breda. Bovendien kan de behandeling vaak ook nog eens direct starten. Pijnspecialist Leon Ubags vertelt over zijn werk.

 

Het is het schrikbeeld als je ineens of al langer pijnklachten hebt. Weken, zo niet maanden zit je te wachten tot je ergens terechtkunt. En daarna duurt het vaak weer een tijdje totdat de behandeling écht start. Bij DC Klinieken is dat anders, zo vertelt pijnspecialist Leon Ubags. “Patiënten met pijnklachten kunnen doorgaans binnen een week bij ons terecht. In veel gevallen kan de behandeling ook nog eens direct starten. Elders moet je daar vaak nog een tijd op wachten, maar bij ons kunnen onderzoek en behandeling meestal op dezelfde dag plaatsvinden. Zeker als je acute klachten hebt is dat belangrijk, om te voorkomen dat ze chronisch worden.”

Integrale pijnzorg

Dit grote voordeel van DC Klinieken – snelheid van zorg – gaat niet ten koste van aandacht en kwaliteit, integendeel. “DC Klinieken biedt integrale pijnzorg. We behandelen niet alleen met interventies, zoals zenuwblokkades, maar bieden ook beweegtherapie, TENS en pijneducatie. Onderscheidend is dat we bij DC Klinieken al deze zorg onder één dak aanbieden, daardoor sluiten deze behandelingen naadloos op elkaar aan. Wij beschikken over een multidisciplinair team, bestaande uit pijnspecialisten, neurologen, pijnconsulenten, pijnverpleegkundigen en fysiotherapeuten.”

 

Pijneducatie

Bij chronische rugpijn is het bijvoorbeeld essentieel om ook de spieren in de rug te verstevigen. Ubags: “Dit kan op ons beweegplein onder leiding van fysiotherapeuten. Vaak kunnen patiënten echter pas goed trainen als de pijnspecialist eerst de pijn heeft verminderd met een behandeling. Onze pijnconsulenten hebben veel aandacht voor pijneducatie, zodat de patiënt zelf de regie kan nemen over zijn of haar pijnklachten. We bekijken per individuele patiënt wat hij of zij nodig heeft en bieden zorg op maat. Kortom, we doen alles om iemand zo snel en goed mogelijk te helpen met de rug- of andere pijnklachten.”

Terug naar boven