Pagina voorlezen

Seksuele gezondheid

Het is bekend dat veel mensen die hiv positief zijn tegen problemen aan lopen rondom seksualiteit en intimiteit. De problemen hoeven niets met hiv te maken te hebben, maar de diagnose kan in het begin wel voor onzekerheid over seks zorgen. Het helpt vaak al om erover te praten.

 

De  klachten kunnen van lichamelijke of psychische aard zijn, zoals: probleem met erecties , pijn bij het vrijen, bang een soa op te lopen, twijfels hoe je moet daten, of hoe je weer intiem kunt zijn met je partner.  De ervaring laat zien dat het vaak een combinatie is van meerdere factoren.

 

Bij Hiv Behandelcentrum

Sinds maart 2018 biedt de DC klinieken een apart spreekuur aan  voor seksuele gezondheid . Eén van onze teamleden  heeft  de opleiding consulent seksuele gezondheid gedaan. Praten over seksualiteit vinden veel mensen niet makkelijk. We hopen een open sfeer te creëren waarin je je veilig voelt en niet geremd om een seksueel probleem te bespreken met iemand van het behandelteam.  Onderling wordt dan gekeken of een verwijzing naar onze gespecialiseerde hiv consulent passend is.

 

Een afspraak op korte termijn is meestal mogelijk en duurt ongeveer een uur. Door het gesprek  kun je er achter komen wat een mogelijke oorzaak van je probleem of klacht zou kunnen zijn.  De ervaring is dat patiënten vaak opgelucht zijn als ze open over hun seksualiteit kunnen praten en waardoor de seks weer plezierig kan worden.  Soms zijn een paar gesprekken al voldoende, soms is een verwijzing naar een andere hulpverlener nodig.

Terug naar top arrow_upward
close