Wijziging coulancebeleid pijnzorg VGZ in 2023

Bent of was u voor pijnzorg in behandeling bij DC Klinieken en verzekerd bij (één van de labels van) VGZ? Of bent u in 2023 van plan om bij DC Klinieken in behandeling te gaan? We willen u graag informeren over het volgende. In 2023 is onze coulanceregeling gewijzigd voor pijnzorg voor verzekerden bij VGZ én de labels die onder VGZ vallen (Bewuzt, IZZ, UMC, IZA, Univé, United Consumers, Zekur.nl en Zorgzaam). Bent u verzekerd bij VGZ of de labels die onder VGZ vallen? Dan geldt voor u de onderstaande coulanceregeling:

 

Coulanceregeling VGZ en labels die onder VGZ vallen

In 2023 hebben wij voor pijnzorg geen contract met VGZ en de labels die onder VGZ vallen. Dit betekent dat VGZ alleen een deel van de behandeling vergoedt. Wij betalen de rest van uw rekening en dienen ook de declaratie in. Doordat VGZ de vergoeding van niet-gecontracteerde zorg drastisch verlaagt in 2023, zijn wij helaas genoodzaakt u te vragen om een eigen bijdrage van €150,- per behandeling. Deze kosten betaalt u direct na uw behandeling in onze kliniek.

 

Wanneer u bij (één van de labels van) VGZ een restitutiepolis of combinatiepolis heeft die aangeeft 100% te vergoeden bij niet gecontracteerde zorgverleners in de MSZ (ziekenhuizen en zelfstandig behandelcentra), dan wordt de factuur wel 100% vergoed en betaalt u geen eigen bijdrage van €150,-. Voor de beschikbare restitutiepolissen verwijzen wij graag naar de website van VGZ.

 

Als u verzekerd bent bij een andere zorgverzekeraar, dan worden uw zorgkosten ook in 2023 gewoon vergoed en vragen wij geen eigen bijdrage.

 

Flyer coulancebeleid VGZ 2023

Heeft u vragen?

U kunt het beste contact opnemen met VGZ met vragen over de beslissing pijnzorg bij DC Klinieken niet te contracteren. Met vragen over de eigen bijdrage, kunt u een e-mail sturen naar zorgadministratie@dcklinieken.nl. Vermeld in het onderwerp alstublieft ‘VGZ Coulance’. Wij streven ernaar uw vraag binnen 3 werkdagen te beantwoorden.

Terug naar boven