aA
088 0100 900
Pagina voorlezen

Tarieven en prijslijsten

Documenten prijslijsten en passantentarieven

 

Heeft u vragen over deze tarieven? Neem dan contact op met de afdeling zorgadministratie:

 

 

Berekening tarieven van onze zorg

Er bestaan een aantal soorten tarieven van het zorgaanbod van DC Klinieken:

 

Tarieven A-segment: de tarieven van het zorgaanbod binnen het A-segment is landelijk vastgesteld. Het tarief binnen dit segment mag dus niet hoger zijn dan dit door de NZA vastgestelde tarief. Op een aantal onderzoeken bij kindercardiologie hanteren wij lagere tarieven.

 

Tarieven B-segment: de tarieven van het zorgaanbod dat valt binnen het B-segment, kan tussen zorginstellingen verschillen. Deze tarieven zijn namelijk tot stand gekomen na onderhandelingen tussen zorgverzekeraars en DC Klinieken. Ter illustratie: 95% van alle zorg valt in dit B-segment.

 

Tarieven OZP’s (Overige Zorgproducten): de tarieven van OZP’s worden net als zorg binnen het A-segment landelijk vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

Betalen van zorg

 

Wij hebben met alle zorgverzekeraars contracten. Dat betekent dat alle basiszorg 100% vergoed wordt. Houdt u daarbij wel rekening met uw eigen risico. Het is helaas wel mogelijk dat wij voor een specifieke behandeling geen contractafspraak hebben kunnen maken met uw verzekeraar. Dan kunnen wij uw factuur niet rechtstreeks naar hen opsturen. In dit geval declareert u de factuur van DC Klinieken zelf bij uw zorgverzekeraar.

 

Bij de factuur zit een brief waarin duidelijk wordt uitgelegd hoe u een declaratie moet indienen. Houdt u er rekening mee dat u tot 4 maanden na uw bezoek nog een factuur van ons kunt krijgen. U hoeft pas uw factuur aan DC Klinieken te voldoen, als u het bedrag van uw zorgverzekeraar hebt ontvangen.

 

Mocht uw verzekeraar niet de gehele factuur vergoeden, dan bent u dat in de meeste gevallen niet zelf verschuldigd. U betaalt bij DC Klinieken altijd alleen het bedrag dat uw verzekeraar aan u uitkeert, u hoeft dit alleen aan te vullen als de verzekeraar het verplichte eigen risico in mindering brengt.

Terug naar top arrow_upward notifications_none