Overzicht tarieven

Hoe worden onze tarieven berekend?

Er bestaan een aantal soorten tarieven van het zorgaanbod van DC Klinieken:

Tarieven A-segment: de tarieven van het zorgaanbod binnen het A-segment is landelijk vastgesteld. Het tarief binnen dit segment mag dus niet hoger zijn dan dit door de NZA vastgestelde tarief. Op een aantal onderzoeken bij kindercardiologie hanteren wij lagere tarieven.

Tarieven B-segment: de tarieven van het zorgaanbod dat valt binnen het B-segment, kan tussen zorginstellingen verschillen. Deze tarieven zijn namelijk totstandgekomen na onderhandelingen tussen zorgverzekeraars en DC Klinieken. Ter illustratie: 95% van alle zorg valt in dit B-segment.

Tarieven OZP’s (Overige Zorgproducten): de tarieven van OZP’s worden net als zorg binnen het A-segment landelijk vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

Betalen van zorg

Wij hebben met alle zorgverzekeraars contracten. Dat betekent dat alle basiszorg 100% vergoed wordt. Houdt u daarbij wel rekening met uw eigen risico. Hebben wij geen contract uw zorgverzekeraar? Dan kunnen wij uw factuur niet rechtstreeks naar hen opsturen. In dit geval declareert u de factuur van DC Klinieken zelf bij uw zorgverzekeraar.

Bij de factuur zit een brief waarin duidelijk wordt uitgelegd hoe u een declaratie moet indienen. Houdt u er rekening mee dat u tot 12 maanden na uw bezoek nog een factuur van ons kunt krijgen. U hoeft pas uw factuur aan DC Klinieken te voldoen, als u het bedrag van uw zorgverzekeraar hebt ontvangen. Mocht u een lager bedrag van uw zorgverzekeraar ontvangen dan het bedrag wat op uw factuur vermeld staat, dan hoeft u niet bij te betalen.

Vragen over tarieven?

Rechts op deze pagina vindt u de prijslijsten van DC Klinieken.

Hebt u nog vragen over onze tarieven, neem dan gerust contact met ons op op telefoonnummer 088 0100 937. Wij helpen u graag verder.

Van röntgenfoto tot rekening from Nederlandse Zorgautoriteit on Vimeo.