Nieuws21 juni 2021

Lang zal Lairesse leven!

Wie onlangs de blauwe loper zag liggen en de ballonnen zag hangen bij het prachtige pand van DC Klinieken Lairesse, wist: hier is iets te vieren. Dat klopt ook, want het is deze maand op de kop af 10 jaar geleden dat de Kliniek De Lairesse werd overgenomen door DC Klinieken. Endoscopieverpleegkundige en kwaliteitsmedewerker Monique Verstappen is een van de weinige bij DC Klinieken overgebleven getuigen. Zij haalt herinneringen op.

“Er waren best wat mensen sceptisch hoor, toen Loek Winter zich als nieuwe eigenaar presenteerde,” zegt Monique, “hij was namelijk de zoveelste eigenaar van De Lairesse. ‘Weer een nieuwe’, hoorde je sommigen verzuchten. Toch zag ik al meteen dat dit ons ook kansen kon geven. Eindelijk maakten we deel uit van een groter geheel, van een grotere organisatie met bijvoorbeeld een eigen HR- en marketingafdeling. Dat zou ons mooie dingen kunnen brengen.”

Charmant pand

Dat laatste is zeker ook gebeurd, volgens Monique. Hoewel het heus niet alleen maar goud is geweest wat er blonk. “We hadden zo’n knus, kneuterig kruip-door-sluip-door-pand, met allemaal hoekjes en gangetjes. Waar iedereen elkaar kende. Na de overname door DC Klinieken werd het pand vergroot. Dat had voordelen, maar er ging ook wel wat charme vanaf natuurlijk. En er werken nu meer dan honderd mensen, dat maakt het lastig om iedereen te kennen.” Neemt niet weg dat Monique genoeg heeft om tevreden op terug te kijken. “Er kwamen om de zoveel tijd mooie nieuwe afdelingen bij. Zoals de pijnpoli, de interne geneeskunde met hiv, dermatologie, allergologie en de apotheek. Ook zelf heb ik kansen gekregen. Nadat de OK, waar we met zoveel plezier werkten, enkele jaren geleden helaas werd gesloten, kreeg ik de mogelijkheid om de opleiding tot endoscopieverpleegkundige te gaan volgen. Daar heb ik dankbaar gebruik van gemaakt.”

Hart op de tong

Het belangrijkste van alles vindt Monique dat een van de onderscheidende kenmerken van Kliniek De Lairesse ook is gebleven bij DC Klinieken. “De kwaliteit die we leveren aan patiënten heeft nooit te lijden gehad onder de overname. Sterker nog, DC Klinieken heeft dezelfde focus als Kliniek De Lairesse op patiënttevredenheid. En op het persoonlijke contact met onze patiënten. De meeste Amsterdammers zijn lekker eigenwijs, hebben het hart op de tong. Zij hebben behoefte aan duidelijkheid, rechtstreeks zeggen waar het op staat. In mijn ogen voelen we dat goed aan bij DC Klinieken Lairesse.”

Terug naar boven