Nieuws12 september 2022

12 september 2022: Internationale Dag van de Migraine

 

Migraine is de meest voorkomende neurologische aandoening in Nederland, vertelt neuroloog Geert Sulter. “Desondanks zijn heel veel mensen met migraine onderbehandeld. Dat wil zeggen dat er niet altijd voldoende kennis aanwezig is bij bijvoorbeeld huisartsen om de diagnose goed te kunnen stellen. Daar komt nog eens bij dat als er al iemand wordt doorverwezen naar een ziekenhuis, hij of zij daar vaak te maken krijgt met erg lange wachttijden.”

Snel terecht op de hoofdpijnpoli

Bij DC Klinieken is dat anders: bij de hoofdpijnpoli’s kan iedereen snel terecht. En minstens zo belangrijk: “In elke regio van Nederland heeft iedere migrainepatiënt nu een goed adres voor hoofdpijnzorg. Namelijk een van de hoofdpijnpoli’s van DC Klinieken, waar neurologen werken met verstand van zaken. Het is dus eigenlijk heel eenvoudig: met migraine moet je naar DC Klinieken.”

 

Pijnzorg onder één dak

De neurologen werken in het multidisciplinaire pijnzorg-concept van DC Klinieken nauw samen met onder meer de pijnspecialisten. Geert: “Een patiënt heeft er baat bij dat wij de handen ineenslaan. Zo zijn neurologen doorgaans goed in staat om de oorzaak van de pijn op te sporen. Pijnspecialisten hebben weer meer middelen om die pijn vervolgens ook te behandelen. Verder bieden we onze pijnzorg onder één dak aan. Vaak kan daardoor iemands behandeling al op de dag van de diagnose starten.”

Terug naar boven