aA
088 0100 900
Pagina voorlezen
Blog5 juni 2019

Wat kunt u verwachten van een neuroloog bij DC Klinieken?

Een neuroloog is gespecialiseerd in ziekten van de hersenen, het ruggenmerg en de zenuwen. Bij DC Klinieken kunt u terecht bij ervaren neurologen. Een van hen is Ton van Diepen (werkzaam bij DC Klinieken Roermond). Hij vertelt over zijn specialisme: “Goed luisteren naar een patiënt is erg belangrijk.”

 

Hoofdpijn, krachtverlies in een arm of been en rugklachten. Het zijn zomaar wat voorbeelden van klachten waarmee u bij een neuroloog terechtkunt. Een van de neurologen van DC Klinieken is Ton van Diepen. Met een verwijzing van huisarts of specialist kan elke patiënt binnen een week bij hem terecht. Van Diepen gaat vervolgens eerst op zoek naar de oorzaak van de klachten. “Daarbij is goed luisteren naar een patiënt het belangrijkste. Ik ga na wat de klachten precies zijn, hoe lang ze bestaan et cetera. Vaak wordt daaruit al veel duidelijk.” Om de diagnose goed te kunnen stellen, is ook lichamelijk onderzoek en soms bijvoorbeeld een MRI-scan nodig.

Medicatie bij hoofdpijn

In de praktijk ziet Van Diepen vooral mensen met herniaklachten, neuropathieën zoals het carpaal tunnel syndroom en met hoofdpijn. “Hoofdpijn heeft verschillende varianten, van migraine tot clusterhoofdpijn en aangezichtspijn.” De behandeling die Van Diepen vervolgens start, is uiteraard afhankelijk van de diagnose. “Maar bijvoorbeeld hoofdpijn is vaak goed met medicatie te behandelen. De meerderheid van de patiënten heeft daar baat bij. Als er sprake is van een hernia of carpale-tunnelsyndroom, dan is in diverse gevallen een operatie nodig. Maar omdat we bij DC Klinieken niet opereren, verwijzen we die patiënten door naar een ziekenhuis in de omgeving, waar een chirurg de operatie uitvoert.”

 

De neurologen van DC Klinieken werken nauw samen met pijnspecialisten. Deze integrale zorg van DC Klinieken betekent winst voor iedere patiënt. Van Diepen: “De samenwerking krijgt concreet vorm in een zogeheten multidisciplinair overleg. Vanuit verschillende invalshoeken bekijken we dan wat het beste is voor de specifieke patiënt. Dus niet alleen een neuroloog, maar ook bijvoorbeeld een pijnarts kijkt vanuit zijn specialisme naar de situatie van een patiënt.”

Terug naar top arrow_upward
close