Nieuws17 augustus 2022

Tentoonstelling HOUSE OF HIV vanaf 19 augustus van start

Van 19 augustus t/m 9 september is de tentoonstelling HOUSE OF HIV te zien op verschillende locaties in Amsterdam. De tentoonstelling blikt terug op veertig jaar leven en omgaan met hiv. Sinds de hiv-epidemie vier decennia geleden in Nederland uitbrak, zijn er door de Nederlandse hiv-community’s talrijke initiatieven opgezet die impact hadden in de respons op en aanpak van hiv in ons land. Deze veelal onzichtbaar gebleven initiatieven worden nu voor het eerst getoond aan het grote publiek.

 

In de tentoonstelling wordt de reis gemaakt van een levensverwachting van nul tot normaal. Waar aids vroeger het doodvonnis was, vormt hiv vandaag de dag geen bedreiging meer voor de volksgezondheid en is het met de juiste medicatie niet meer seksueel overdraagbaar. De aandacht voor hiv is hierdoor echter ook afgenomen. Dat heeft ervoor gezorgd dat het nog altijd heersende taboe en stigma door gebrek aan kennis blijft bestaan. Eén van de doelen van House of Hiv is om dit te doorbreken, zowel binnen kwetsbare groepen die baat hebben bij een hiv-behandeling, als in de samenleving waarbij er vaak nog een onjuist beeld over hiv bestaat. 

 

Wij als DC Klinieken hebben grote waardering voor dit initiatief. Vanuit ons Hiv Behandelcentrum in DC Klinieken Lairesse, helpen onze ervaren specialisten en verpleegkundigen dagelijks patiënten met hiv. Wij werken vanuit een eigen visie op hiv-zorg, die zich vertaalt in een persoonlijke behandeling. Wij kijken verder dan alleen hiv. Daarom bespreken we graag open alle aspecten van het leven die horen bij gezond oud worden. Dankzij onze unieke samenwerking met het Amsterdam UMC, huisartsen en andere partners, kunnen we u breed helpen.  

 

De tentoonstelling is gratis te bezoeken van woensdag t/m zondag van 12:00 – 17:00 uur. Bekijk de website www.housofhiv.nl voor meer informatie en de locaties. Kijk hier voor meer informatie over de hiv-zorg die wij aanbieden bij DC Klinieken   

 

Terug naar boven