aA
088 0100 900
Pagina voorlezen

Duurzaamheid

Bijdragen aan een verantwoorde wereld

Werken aan een duurzame omgeving, het klinkt heel logisch. Maar vandaag de dag is dit vraagstuk relevanter dan ooit. Welke gevolgen heeft onze leefwijze op de wereld van morgen?

 

DC Klinieken heeft maatschappelijk verantwoord ondernemen vanaf dag 1 in haar dna, maar de laatste jaren is milieubewust ondernemen hieraan toegevoegd. Met wereldwijde problemen over duurzaam en ecologisch verantwoord ondernemen, wil DC Klinieken haar rol pakken en hier een relevante bijdrage aan leveren.

Ecologische voetafdruk

Als landelijke zorgorganisatie produceert DC Klinieken veel afval, daar kunnen we niet omheen. Maar, we kijken wel hoeveel afval wij produceren en waar wij afval kunnen reduceren. Eenvoudige maatregelen, zoals eigen bekers of het recyclen van kartonnen bekers, kunnen al helpen. We werken steeds vaker ‘papierloos’. Maar ook als we de hoeveelheid niet kunnen reduceren, gaan we slim om met de afvalstromen. Zoals biologisch afval scheiden.

 

Bewustwording medewerkers

‘Groen werken’ begint bij de medewerkers. Wij vinden het belangrijk dat zij ecologisch verantwoord ondernemen begrijpen en uitdragen, als het ware een ‘groene bewustwording’ creëren bij onze medewerkers. Dit proberen wij in kleine dingen te bewerkstelligen, zoals het recyclen van koffiebekers, minder water verbruiken, afvalreductie en bewust afval scheiden. Daarnaast worden in de komende jaren alle lichtbronnen vervangen door duurzame en energievriendelijke led-varianten.

 

Veiligheid en kwaliteit borgen in een ecologische omgeving

Het milieu is belangrijk, maar de zorg voor onze patiënten en een veilige werkomgeving voor onze medewerkers is net zo belangrijk. Bij elke keuze worden deze elementen meegenomen; gaat een groene keuze niet ten koste van bepaalde zorgprocessen? Een mooi voorbeeld is het omzetten van lichtbronnen in de centra. Een intensieve en kostbare operatie, maar kan op de lange termijn een enorme CO2-reductie bereiken. Daarnaast zijn wij bezig om te bekijken hoe derden onze afval op een duurzame wijze kunnen hergebruiken, zoals het opwekken van energie uit afval.

Terug naar top arrow_upward notifications_none