aA
Pagina voorlezen
Nieuws30 januari 2023

Nieuw certificaat website: Waarmerk Drempelvrij

Keurmerk drempelvrij

We zijn niet wettelijk verplicht om te voldoen aan het Besluit Digitale Toegankelijkheid. Wij vinden het echter wel heel belangrijk dat iedereen onze website goed kan gebruiken. Daarom zorgen wij voor een drempelvrije website waar iedereen gebruik van kan maken.

DC Klinieken is voor iedereen toegankelijk

Met dit certificaat, uitgegeven door de stichting Waarmerk Drempelvrij, is onze website officieel toegankelijk voor iedereen. Dit betekent dat ook mensen met cognitieve, motorische of audiovisuele beperkingen onze website goed kunnen gebruiken en we niemand meer buitensluiten. 

 

Toetsing op digitale toegankelijkheid

Om het certificaat te kunnen halen, moest onze website aan 50 succescriteria van de Web Content Accessibility Guidelines 2.1 (WCAG) voldoen die onder andere toetsen of de website goed bedienbaar, waarneembaar en begrijpelijk is. 

 

Dat was een pittige klus. En eentje die ook het bewustzijn vergroot dat veel websites nog niet voor iedereen toegankelijk zijn, waardoor het voor mensen met een beperking lastig of zelfs onmogelijk is om zelfstandig gebruik te maken van websites.  

 

Trots

De inspectie van de website is uitgevoerd door Cardan Technobility. In samenwerking met onze websitebouwer Comaxx hebben we ongeveer 4 maanden aan dit project gewerkt. We zijn dan ook erg trots op dit mooie resultaat; namelijk dat niemand meer wordt buitengesloten van onze website! 

Terug naar boven