aA
088 0100 900
Pagina voorlezen
Blog16 september 2020

Wat moet je je voorstellen bij de afdeling MDL?

Tina Kluitenberg en Cecillia Bijstra maken deel uit van het MDL-team van DC Klinieken Groningen. Ze zijn nu bijna twee jaar werkzaam bij DC Klinieken. Daarvoor hebben ze op een endoscopieafdeling in een algemeen ziekenhuis gewerkt. Tina en Cecilia: “Wij ervaren de overstap naar DC Klinieken als een zeer positieve. Natuurlijk blijven de onderzoeken hetzelfde, maar de zorg eromheen is wel veranderd. De korte wachttijden, het persoonlijk patiëntencontact en de korte lijnen binnen de gehele kliniek zijn zaken die opvallen.”

 

Bevolkingsonderzoek

Cecillia: “We zien patiënten in alle leeftijden en met allerlei verschillende verwijzingen. Patiënten kunnen hier terecht voor zowel een sigmoïdscopie als voor een volledig darm- en maagonderzoek. Patiënten worden bijvoorbeeld doorverwezen door de huisarts of komen voor controle-onderzoek.”

 

Een ander deel van de patiënten is doorverwezen vanuit het Bevolkingsonderzoek darmkanker. Mannen en vrouwen van 55 tot en met 75 jaar worden daarbij elke twee jaar uitgenodigd om mee te doen. Dat kan gratis en vrijwillig. Tijdens zo’n onderzoek wordt er gekeken of er bloed in de ontlasting zit. Dit kan namelijk wijzen op poliepen en darmkanker. Wanneer er een vervolgonderzoek nodig blijkt te zijn, kan diegene bij DC Klinieken terecht.

Op het gemak stellen

De patiënten zijn vaak zenuwachtig voor het onderzoek en/of de uitslag. Onze medewerkers doen hun uiterste best om de patiënten op hun gemak te stellen. Tina: “DC Klinieken heeft een kleine setting waarin gastvrijheid, klantvriendelijkheid en professionaliteit hoog in het vaandel staan. Dit maakt dat de zorg snel geleverd kan worden, maar dat er ook voldoende tijd aanwezig is voor de patiënt zelf. Dit ervaren onze patiënten ook als zeer positief. Net als het warme welkom bij binnenkomst door de baliemedewerker en het geserveerd krijgen van een overheerlijke tosti na het hebben ondergaan van een maag- of darmonderzoek.”

 

Snel terecht

Patiënten met klachten willen vaak graag zo snel mogelijk terecht kunnen voor onderzoek en behandeling. De korte wachttijden binnen DC Klinieken en de snelle uitslag van het onderzoek, maakt dat de patiënt in elk geval volledig geïnformeerd en vaak tevreden naar huis gaat.

Terug naar top arrow_upward
close