Nieuws13 april 2022

UMC Groningen en DC Klinieken Groningen starten samenwerking allergologie  

UMCG en DC Klinieken Groningen hebben hun handen ineengeslagen en werken vanaf heden samen op het gebied van allergologie. Zij zijn de enige aanbieders van het specialisme allergologie in Groningen, Friesland en Drenthe. De samenwerking gaat de kwaliteit van zorg en dienstverlening in deze regio verbeteren.

 

Wat betekent dit voor u?
Het doel van deze samenwerking is om u de juiste zorg te bieden op de juiste plek. De druk op de zorg in ziekenhuizen neemt jaarlijks toe. Dit betekent dat de wachttijden oplopen. Door samen te werken met DC Klinieken Groningen kunt u sneller geholpen worden met uw klachten. En ontvangt u net zo goed zorg van hoge kwaliteit van ervaren specialisten.

 

Verdeling zorg
In eerste instantie wordt u met uw zorgvraag verwezen naar DC Klinieken. Daar kunt u terecht voor minder ingrijpende zorg, waaronder de behandeling van netelroos of hooikoorts. Het UMCG focust zich vooral op academische, meer complexe zorg. Is er bijvoorbeeld sprake van geneesmiddelenallergie of worden uw klachten veroorzaakt door een onderliggende ziekte, dan verwijzen wij u alsnog door naar het UMCG.

Terug naar boven