Nieuws8 april 2022

Online afspraak maken radiologie

DC Klinieken gaat voor eenvoud. Patiënten kunnen sinds januari dit jaar online een afspraak maken voor radiologie. Een derde van de radiologie-verwijzingen in ZorgDomein wordt inmiddels online gepland.

 

Het zorgaanbod binnen radiologie is stapsgewijs beschikbaar gemaakt voor online afspraken maken. Ruim 85% van onze radiologie-onderzoeken is nu online planbaar. Na verwijzing van de (huis)arts via ZorgDomein, maakt de patiënt gemakkelijk digitaal een afspraak voor een röntgenonderzoek, echo, DEXA-scan, CT-scan of een MRI. Voor een mammografie vragen we de patiënt voorlopig telefonisch een afspraak te maken.

 

Online een afspraak inplannen is mogelijk voor patiënten die een verwijzing hebben voor één radiologie-onderzoek. Het maken van de afspraak gaat als volgt. Na verwijzing krijgen nieuwe patiënten via sms een link naar een webpagina. Bestaande patiënten ontvangen de link via e-mail. Op die pagina kiest de patiënt zelf een beschikbare datum en tijd. Zodra de afspraak is ingepland, ontvangt de patiënt een afspraakbevestiging met daarin informatie over het onderzoek en de eventuele voorbereiding daarop.

 

Online afspraken maken verhoogt de kwaliteit van onze dienstverlening en draagt bij aan een efficiënt zorgproces. Zo zijn bij patiënten die online een afspraak maakten voor radiologie, wijzigingen of annuleringen met maar liefst 70% gedaald. Deze innovatieve ontwikkeling past ook goed binnen de huidige digitale transitie van DC Klinieken. In de loop van het jaar volgen de overige specialismen gefaseerd. Dan kunnen ook digitaal afspraken worden ingepland voor huid en allergie, pijnzorg en maag- en darmonderzoek.

Terug naar boven